Hundegitter i bil beskytter deg og hunden. Når man reiser på Norgesferie i bil. Er det viktig å få med hele familien, det inkluderer i høyeste grad menneskets beste venn. Hunden må få være med, men det noen kanskje ikke tenker på, er hundens trygghet.

Det er ikke alle biler som har stor nok plass til et hundebur – da er hundegitter løsningen.

En labrador kan bli bli 45 kg tung. Står den løs i bilen uten sikring og man krasjer front mot front i 70 Km/t. Går det sannsynligvis flere liv. Den sjansen er det liten vits i ta. Dessuten er det strenge lover og regler for hvordan alle løse gjenstander, inkluder kjæledyr – sikres i bil. Hundegitter til bil beskytter alle i kjøretøyet på en forsvarlig måte.

Hundegitter til bil beskytter

Alt du strengt tatt behøver, er registreringsnummeret for bilen, så finner du riktig hundegitter til din bil. Det finnes nemlig nesten like mange hundegitter-modeller som det finnes bilmodeller. Så her er det viktig å ha tunga rett i munnen når du bestiller. Ta gjerne turen innom en forhandler for å få svar på viktige spørsmål.

Se for deg en glefsende kjøter du anser som din kjæledegge, men som to av gutta på fotballaget til sønnen din, synes er skummel. Da er det også greit med et skille som et hundegitter, den skiller hunden fra passasjerene på riktig måte. Samtidig er alle i bilen forsvarlig beskyttet.

Hundegitter i bil beskytter deg og hunden

Trygg tur

Dessverre er det endel nordmenn som ser sitt snitt til å leve på akkord med sikkerheten i bil. Det er de som tar sjansen på at barna får sitte uten bilbeltet på vei hjem fra barnehagen. Det kan bli en tur man fort angrer veldig på. Politiet kan ta førerkortet omgående – hos alle som ikke sikrer barna, hunden eller andre i bilen. Og barnet kan selvsagt skades ved en ulykke.

Skal du ha en trygg hverdag, biltur eller bilferie i sommer. Sørg for å gjøre det eneste sikre. Invester i riktig hundegitter til din bil i dag. Hundegitter finnes i en rekke modeller og kvalitet. Man kan også velge hundenett, som monteres noe raskere, men det er kanskje ikke like pent som et hundegitter. Det er selvsagt ditt valg.

Uansett hvor kort turen er, bør alle turer på veien i bil, være en trygg tur for både fører, kjæledyr og andre passasjerer.

Alle biler som selges i Norge har god sikkerhet for sammenstøt. Mange modeller har airbag i dører og bilbjelker. Men det beskytter ikke hunden for å reise tvers gjennom frontruta, om det smeller. Det tåler ingen hunder og det kan være du som kjører bilen som tar like stor skade – ved å få dyret i hodet ved et sammenstøt.

Hunden må sikres

Hunden er viktige for oss. Det har vi sett på en rekke program på TV de siste årene. Ren underholdning å se hundeeiere oppdra egne hunder. Hunden vår er endel av familien, derfor er vi glad for å ta den med på tur. Men det betyr ikke at kjæledyret skal sitte i setet, sammen med ungene, men være i bur eller bak et solid hundegitter. Jo kraftigere gitter, jo tryggere er hunden.

Lar man hunden vimse løst omkring i bilen, utsettes både bilfører, passasjerer og dyret for risiko. Alle kan komme til skade ved en påkjørsel. Visste du at ved et sammenstøt i femti km/t, hvor familiehunden på 17 kilo – vil bli som et prosjektil på ca ett tonn? Det er lite kult å oppleve at Pluto dør på sin første ferie – er det ikke?

Hunden må sikres på lik linje med alle passasjerene, men det er altså mer enn forsvarlig med ett solid hundegitter. Hundegitter i bil beskytter deg og hunden slik at familien kan fokusere på det som er viktigst på tur, nemlig nok is til barna.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Begynner du å bli tynn i hyssingen?

Begynner du å bli tynn i hyssingen? Ikke sant det kan gå på selvtilliten løs å miste håret? Vi snakker...

Lukk