Foto: Hegnar.no

 

16 juni starter en av NRKs mest spesielle produksjoner noen sinne. Minutt for minutt skal fjernsynet følge Hurtigruta fra Bergen og nordover til Kirkenes. Og folkene fra NRK mener de har det meste under kontroll.

NRK2 skaper TV historie og lager en av verdens lengste direktesendte TV-sendinger. Hurtigruten minutt for minutt – 134 timer fra Bergen og nordover.

Styreleder og aksjeeier Trygve Hegnar tjener mye penger på at stats-kanalen NRK velger å kjøre verdenes lengste TV- program ombord i «NordNorge». Periscopus AS ved Trygve Hegnar eier 26,35 prosent i HRG (Hurtigruten).

Trygve Hegnar har selv i mange år gjennom sine lederspalter vært en uttalt kritiker av subsidier, både til landbruket og annen statsstøtte. I dag kan han som største eier i Hurtigruten kassere inn 640 millioner kroner i året i det Staten kaller «kjøp av tjenester».

– Men når det er sagt så er dyktige Hegnar hovedgrunnen til at det fortsatt eksisterer en Hurtigrute langs Norges langstrakte kystlinje. Sammen med Olav Fjell ble det lagt betydelige millioner på bordet for å sikre videre drift, og det er liten tvil om at hele Hurtigrute nettet ville vært borte om de to investorene ikke hadde kommet på banen.

– Hurtigruten vil få mer enn fem milliarder kroner de neste åtte årene mot at selskapet sørger for anløp i 34 havner sju dager i uken. Den nye avtalen innebærer et årlig tilskudd på 640 millioner kroner i gjennomsnitt for perioden fra 2012 til 2019. Det første året får Hurtigruten 700 millioner kroner og deretter trappes tilskuddet ned.

 

Foto: E24.no

 

– Har du gått og drømt om å kunne reise med Hurtigruten nordover fra Bergen, så har du nå en fantastisk mulighet til å få en opplevelse av hvordan det vil bli. Til tross for at man hverken kan kjenne sjøluft, eller merke noe til sjøgang, så vil man oppleve den fantastiske naturen Norges kystlinje har å by på. Og man må nesten håpe på lett storm så det blir litt action ombord.

En av Norges dyktigste forretningsmenn, tidligere journalist og redaktør av Kapital og gründer av Hegnar.online.no, 63 år gamle Trygve Hegnar, henger helt sikker på veggen i lugaren.

Hurtigruten er Hegnar evig takknemlig for at han berget det tradisjonsrike selskapet.

 

Se smakebiter av maratonsendingen herhttp://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7666152

 

Vargas

 

 

Kilde

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7666152

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7593285

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Verdens viktigste…

  Man skulle tro at penger, eller kanskje gull er viktigste for mennesker. Men det er det ikke på langt...

Jobbe mer for en dag fri?

Hvis du hadde fått valget, ville du jobbet mer for å få fri en dag i uken? - For mange...

Lukk