Petter Northug blant de beste i verden på ski- Thor Hushovd blant de beste i verden på sykkel

Thor Hushovd er i Frankrike og imponerer en hel verden med enorme sykkelprestasjoner, enorm styrke og klokskap i verdens hardeste sykkelløp.

Petter Northug går egne veier, ønsker å gjøre alt for å bli verdens ledende skiløper og er på god vei til å lykkes med det. 

De to nordmennene er forskjellige på de fleste måter. Den ene flåsete og «breial» i tale og væremåte. Den andre stille og beskjeden. 

Den ene fra Grimstad, den andre fra Mosvik i Nord- Trønderlag. 

Allikevel så er de like på noen måter- sett bort i fra at de begge representerer Norge på en fantastisk måte i hver sin knalltøffe idrett. 

Thor Hushovd Foto: NRK.no

      

 Petter Northug Foto: no.wikipedia.org

Å gå helt ned i det dypeste avlukket av kjelleren for å hente krefter når det gjelder som aller mest, å ta frem ressurser man ikke aner at man besitter akkurat når kroppen er på sitt mest utslitte.

Dette er evner Petter Northug har blitt kjent for å ha.

– Og Thor Hushovds fandenivoldske innsats i monsterbakkene i Tour de France bevitner at «Oksen fra Grimstad» innehar nøyaktig de samme egenskapene. Det å tåle smerten bedre enn de fleste handler om mye mer enn det å være utholden. Det innebærer også en meget sterk psyke som begge de to nordmennene har som sin forse. 

Verdensmesteren Hushovd har sammen med Edvald Boasson Hagen i år igjen sørget for at sykkel fortsetter å vinne nye hjerter i Norge. Hushovd er glad for at så mange følger med – også innenfor andre toppidrettsmiljøer i Norge.

Petter Northugs fantastiske innsats i sporene i Holmenkollen under vinterens Ski- VM er alene med på å rekruttere tusenvis av unge gutter og jenter som ønsker å kopiere den fantastiske innsatsen til norske kvinnelige og mannlige utøvere.

Om de unge og håpefulle hadde visst antall treningstimer som ligger til grunn for den ubeskrivelige suksessen til Northug og Hushovd, så ville de kanskje revurdere de planene.

Petter Northug har sagt at det er litt kjedelig av og til, når kameratgjengen skal på julebord, så må han ut på en tre-timers treningstur.

Det er en del av prisen man må betale for å bli best. Best i verden. 

Vargas

 

Kilde

http://www.expressen.se/sport/1.2504126/contador-tillbaka-men-hushovd-vinnare

http://www.nrk.no/sport/sykkel/1.7717026

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sommerferietips til alle!

Det er ikke alltid like lett å finne på hva man skal gjøre og hvor man skal reise i sommerferien,...

Møte med andre mennesker

I BUTIKKEN SER DU GJENNOMSNITTSMENNESKET I butikken møter du mennesker fra alle samfunnslag, i alle aldre og fra forskjellig nasjoner....

Lukk