Sommertiden slutter søndag, 31. oktober 2010 kl 3. Klokken stilles én time tilbake om høsten.

Det er ikke alltid så lett å huske om klokken skal stilles fram eller tilbake. «Klokken stilles mot sommeren» er en vanlig huskeregel. Om våren har man sommeren foran seg, klokken skal derfor stilles fram en time mot sommeren. Om høsten derimot, har man sommeren bak seg, og klokken stilles derfor tilbake en time.

En annen regel er at man tar hagemøblene fram om våren og setter dem tilbake om høsten.

På engelsk er en mye brukt huskeregel: Spring forward. Fall back.

31. oktober 2010: Tidligere lyst om morgenen

Klokken stilles tilbake siste søndag i oktober, så 31. oktober er den siste mulige datoen, som altså inntreffer i 2010. Solen vil stå opp tidligere om morgenen, hvor mange dager det det tar før den timen man «vinner» om morgenen er «brukt opp» avhenger av hvor langt sør man er.

I natt er det på tide å stille klokken igjen, denne gang tilbake til normal tid- eller vintertid som det også er mange som kaller det-

Og en fordel med det hele er selvsagt at du kan sove en time lengre om morgenen- bakdelen er at det er mørkt når du kommer hjem fra skole eller jobb-

Mange sliter i høstmørket, og da er det viktig å komme seg iut i lufta en times tid. Gå, sykle eller gå på ski om du har snø rundt deg. Så tenner du masse lys når du kommer inn igjen- da føler du deg mye bedre. Spesielt hvis du har ei hånd å holde i og en armkrok å krupe inn i.

Livet er best om man er to-

Husk å stille klokka da:)

http://www.timeanddate.com/norsk/sommertid.html

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fra slemme Tor til Kåte Tor

Tor Fløysvik går så langt i sin beundring for vakre damer at nå blir det snart flaut. på hans vegne-...

Størst av alt er kjærligheten

  Hva er utroskap og hvor går grensen? Er det ved et gjensidig kyss, eller må det være " full...

Lukk