Hva andre mener om deg er ikke viktig! Er du redd for hva andre mener om deg? Er du opptatt av at naboene skal synes at du er rik og vellykket, til tross for at du egentlig sliter hver eneste dag? Du er nok ikke alene.

Ikke alle har problemer med å framstå som mer vellykket enn de egentlig  er, men de fleste liker å bli likt.

Det er menneskelige og naturlige trekk. Vi mennesker synes det er ok å få ros, vi liker positive tilbakemeldinger både om vår person, våre barn og gjerne hvordan vi framstår i nabolaget.

Noen opplever det som både flaut og skambelagt å ikke kunne ha samme fine bil som naboen.

Faktisk så er det så viktig for veldig mange, hva andre mener om oss at vi tar opp lån i millionklassen for å framstå som rik, vellykket og perfekt.

Blir vi gjennomskuet som mindre perfekt og helt gjennomsnittlig så er det nesten verdens undergang for mange, har du ikke sett det på Facebook?

Hva andre mener om deg er ikke  viktig!

Hva andre mener om deg er ikke viktig!

– Bilder der det helt klart og tydelig kommer fram hvor vellykket «One happy family» er, der hensikten åpenbart er å framstå som både lykkelig og suksessrik er ut.

Det er både flaut og litt patetisk at man uten unntak ønsker å bli likt på feil grunnlag på hvert eneste bilde.

Du har mange slike “venner” via sosiale medier som elsker å vise fram den digre hytta si, den nye bilen, bilder fra siste Syden-tur eller de nye hagemøblene av absolutt beste kvalitet med Weber-grillen strategisk plassert i bakgrunnen.

Selvsagt er det hyggelig når man er stolt av noe å kunne vise det fram til de man kjenner, slik er det naturlig for oss og være, ikke noe galt i det. Men, når det utelukkende er skryt, skryt og atter skryt så blir det litt for mye av det gode.

– Via mine sosiale kontakter vil flere av disse nekte for at de sitter på do, så ille er det faktisk. Det er det bare alle andre som gjør, de framstår så pertentlig og perfekte at de går simpelthen ikke går på do, ihvertfall ikke for å bæsje. Det er bare å innrømme det, det kan lukte kraftig av prumpen til den som ønsker å framstå som helt perfekt. Enten man liker det eller ei.

Har du slike kontakter via sosiale medier? Selvsagt har du det, alle har det.

 – Bilder der det helt klart og tydelig kommer fram hvor vellykket «One happy family» er, der hensikten åpenbart er å framstå som både lykkelig og suksessrik er ut.

Det er både flaut og litt patetisk at man uten unntak ønsker å bli likt på feil grunnlag på hvert eneste bilde. Spesielt for de man vet har økonomiske problemer så det holder, men at de kjemper med nebb og klør for å holde maske. 

Ekte personer har opp- og nedturer slik livet faktisk er. Veldig få har bare suksess og et perfekt liv. Det er helt naturlig å slite noen ganger. Ikke gjem deg bort om du faktisk sliter og har problemer. Faktisk så er det langt flere enn man skulle tro, som sliter seg gjennom livet med en rekke forskjellige utfordringer.

Det behøver ikke være økonomi, det kan ære alkoholproblemer, fysiske- eller psykiske utfordringer, og det kan være problemer mellom han og henne.

Det er kanskje nettopp da det er viktig å framstå om seg selv, for å få hjelp. Det er umulig å hjelpe noen som utad framstår som helt perfekt.

Nest gang du publiserer et bilde på Facebook, hvis fram kjøkkenbenken din slik den egentlig ser ut, eller du kan vise fram ditt sanne ansikt en gang i blant, i mellom alle skrytebildene. Da framstår du langt mer ekte.

De ekte vennene dine blir hos deg uansett hvor mislykket eller vellykket du egentlig er. Hva andre mener om deg er egentlig ikke viktig. Vær stolt av deg selv uansett.

Foto: Flickr/zaraki.kenpachi

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Liverpool og Manchester United henter de beste fra Southampton

Liverpool og Manchester United henter de beste fra Southampton. Liverpool er i ferd med å sikre seg Lalana fra Southampton...

Lukk