Vuvuzelaen!! Det er et vanvittig bråk på tribunene og folk klager inn til TV selskapene om at dette må det vel gå ann å gjøre noen med?! Hva da? Be folk om å slutte å blåse he he:? Dette er en del av kulturen i Sør Afrika og vi må bare venne oss til det med det samme- Det er ca 57 kamper igjen og nesten en hel måned!

Dette er det flotte instrumente som folk klager over ifølge Wikipedia-

En vuvuzela (på setswana kalt «lepatata») er et sør-afrikansk blåseinstrument på rundt en meters lengde, som vanligvis brukes av supportere på fotballkamper i Sør-Afrika. De krever en betydelig leppe- og lungestyrke for å blåses, og lager en høy, monoton lyd, som en tåkelur eller en elefant.[1] Et lignende instrument (kalt corneta i Brasil og andre latinamerikanske land) brukes av fotballsupportere i Sør-Amerika, og denne typen horn eller trompeter av plast har vært brukt på mexicanske fotballstadion siden 1970-tallet.[trenger referanse]

Den konstante summelyden har preget fotball-VM i minst like stor grad som knallharde taklinger, kjappe kontringer og kremmerhus. Nå vurderer arrangørene å forby bruken av vuvuzela inne på VM-arenaene.

Jeg håper den kommer til Norge til høstkampene starter, så vi får litt steming på kampene her i landet.
Spillerne i VM klager på bråket de også og at det er vanskelig å kommunisere. Går jo ann å vise hva man mener med «å snakke med bena også… 

 

kilde VG.no

Som Siem sier, dette er noe de er vant til gjennom hele sesongen, og altså IKKE noe som er kommet med VM, til alle negative komentarer til vuvuzelaen, jeg mener at dette er en seier for alle som liker litt trøkk! Kalle det gjerne bråk, men det skal jo være bråk på tribunen!

– Det er for sent å begynne med dette nå. Og jeg tror heller ikke det vil skje. Vi lever med dette hver uke gjennom hele fotballsesongen, og verken for TV-selskaper eller seere har dette vært noe problem, sier Siem til VG Nett.

Heia Siem!

Det har kommet sterke reakasjoner på vuvuzela-lyden fra en rekke hold allerede, men arrangøren ga så sent som mandag beskjed om at et forbud er helt uaktuelt.

– Vuvuzela er kommet for å bli. Det kommer ikke på tale å nekte bruken av den under dette mesterskapet, sier Rich Mkhondo som er informasjonssjef i VM-organisasjonen.
En rekke TV-kanaler har allerede truffet tiltak mot vuvuzelalyden. Britiske BBC har fått over et halvt tusen klager på tribunelyden og vurderer å gi seerne muligheten til helt å fjerne tribunelyden når de ser TV-kamper.

Jeg personlig liker at det er støy og jeg har volumet høyt på, men jeg aksepterer og skjønner at dette kan oppfattes spm bråkete for noen-

Men en enorm fest som dette er bråkete!

Brasil kommer til å knuse Nord Korea, med eller uten bråk fra tribunene-

http://www.vg.no/sport/fotball/vm/2010/artikkel.php?artid=10001619

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Har du fobier?

  Det er naturlig å reagere med redsel når du bli utsatt for en reell fare. Dersom du for eksempel...

I dag starter Fotball VM 2010 Ventetiden er over!

  Hvem vinner, hvem blir skuffet og hvem triumferer i dette fotball VM? Det får vi ikke vite før 11.Juli...

Lukk