Mange mennesker går gjennom livet med en bekymret mine, og bekymrer seg for absolutt alt hele tiden. Inklusiv været. Om du skal på tur og du håper på sol, så ikke bekymre deg for det i forkant, du kan ikke gjøre stort med været så det er til ingen nytte allikevel.

Når du ER på turen så kan du bekymre deg for at det blåser full storm. Bekymrer du deg også i forkant så har du jo bekymret deg to ganger.

– Ha tro på deg selv, og dine tanker. Vær til stede i ditt eget indre og tenk positive, konstruktive og gode tanker og ting ordner seg. Noen opplever stor sorg og depresjon i løpet av livet. Det kan være tap av nære venner, barn eller foreldre. Er man psykisk forberedt på at livet er en berg-og-dalbane med oppturer og nedturer så blir man sterkere av det.

Du kommer til å møte sorg, du kommer til å oppleve ekstrem lykke, og du må regne med å være ensom i perioder i livet. Men det er det som er livet. Gjør deg forberedt på livet og implementer døden som et element i livet, fordi døden, både din egen og andres, er en betydelig og viktig del av selve livet.

Emilie 13 Foto: Copyright Morten Pettersen

Ikke gå og tenk på alt som kan skje. Ikke tenk bakover på hva som skjedde heller, det kan ikke gjøres om. Ts selvsagt vare på alle de gode minnene du har, men ikke ta med deg problemer og bekymringer som du ikke får gjort noe med i framtiden. Det som har skjedd, har skjedd. Punktum.

Tenk framover, se opp og bruk livet ditt for det det er verdt. Tenk glade tanker og vær deg selv. Vær takknemlig for at du lever og har det bra. Men ikke lev på tross av livet, lev med tanken på at dette går så bra, si til deg selv, «søren så dyktig jeg er som mestrer selve livet».

Samvittigheten er en byrde du selv velger å ta på deg. Huset ditt må ikke se ut som en skinnende perle hver eneste dag året igjennom, og du dør ikke om du spiser en potet mer enn det Grete Roede og Fedon Lindberg forteller deg. Ihvertfall ikke ennå, helt sikkert ikke pga poteten alene.

Senk kravene til deg selv. Senk skuldrene og slutt å bekymre deg for alt som kan skje.

Du kan ikke gjøre noe fra eller til for andres handlinger. Og du kan ikke være Moder Theresa, Supermann og Hulken i en og samme person. I hvertfall ikke hele tiden. Ingen krever det av deg. DU KREVER DET AV DEG SELV.

Tankens kraft er enorm. Det er ditt virkemiddel for å komme deg ut av vanskelige perioder i livet. Du kom til verden naken og alene, du vil forlate denne verden naken og alene, men i mellomtiden har du et liv å leve. Det er det all grunn til å glede seg over. Den dårlige samvittigheten skal du kaste i elva.

Du er unik. Du er den eneste av nettopp deg. Det alene er det all grunn til å juble over. Ingenting er umulig, det tar bare litt lengre tid. Greier du å elske deg selv, respektere den du er og være tilfreds med det. Så er du på god vei til å skjønne meningen med livet.

Den er det motsatte av å ha dårlig samvittighet…

 

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Høstkos?

Den norske høsten har i år vært en forlengelse av sommeren. Snart blir det uansett - om vi liker det...

IDOL 2014- En av disse 41 deltagerne vinner!

Årsaken til at det er en deltager mer enn ellers, er det faktum at de fire dommerne ikke ble enige,...

Lukk