Hva er egentlig ekte kjærlighet? Og hva betyr den for deg?

Forelskelse er en av de beste følelsene vi mennesker kan ha. Det er noen få øyeblikk, noen magiske dager der hjerte banker ekstra fort, tankene er nesten utelukkende på den utvalgte.

Du tenker kun på en ting. Du har ikke matlyst, pulsen slår raskere du venter besøk, det er viktigere enn noen gang å gi et godt innrykk uten å virke desperat. Du er forelsket!

De aller fleste har vært borti den eventyrlige perioden da alt handler om den du ser på som den utkårede. Din utkårede.

Man har ikke levd nok etter min mening, før man har kjent på en uforbeholden kjærlighet til et annet menneske.

Er det når du tenker mer på noe annet enn det mennesket du elsker, du er bekymret når vedkommende ikke kommer til avtalt tid, savnet er dypt og inderlig når dere ikke er sammen? Når du gråter av glede når dere endelig sees igjen?

Da er det nok kjærlighet av beste merke.

Selvsagt kan det være foreldre til venner, foreldre og i aller høyeste grad egne barn. Alle foreldre elsker sine barn av hele sitt hjerte, ubetinget og grenseløst.

Du merker at du lever når din femåring ser deg inn i øynene og sier at han er glad i deg for første gang, og du ser vedkommende mener det.

– Selvsagt går følelsene over etter hvert, noen er forelsket i flere år, men for de fleste så går det over til kjærlighet som gir grunnlag for samboerskap, ekteskap og etter hvert felles barn. Det er da utfordringene starter for alvor. Det er da det er viktig å hente fram de viktige minnene, de øyeblikkene dere kjente for første gang på forelskelsens rus.

Noen ganger kan en gryende forelskelse mellom to mennesker være starten på et langt og varig ekteskap som gir dere felles gleder gjennom et langt liv, med barn og barnebarn, med de gleder og sorger livet ellers byr på.

Noen forhold varer livet ut, det er dessverre de færreste som får oppleve det, men det skjer. Det er beundringsverdig å holde ut med en og samme person i tykt og tynt gjennom et langt liv.

Kjærligheten er hovedingrediensene i et hvert forhold. Uten kjærligheten varer ingen forhold.

Bare det å oppleve å få bli gammel sammen, slippe å være ensom, å ha noen som elsker deg betingelsesløst og varig, med hud og hår, med mangler og rynker. Det er en gave som ingen kan vite på forhånd om man får oppleve eller ikke. Livet er uransakelig.

Ingen mennesker, ei heller i Norge kan leve uten at man møter glede, nytelse, sorg og sinne, kanskje hat og kjærlighet. Det er det som er så fascinerende med alle disse dager kalt livet. Man vet aldri hva morgendagen bringer. Heldigvis.

Bruk livet ditt til å ta vare på kjærligheten til dine nærmeste, de du har rundt deg og din familie. Noen kloke hoder mener at kjærligheten er meningen med livet.

Livet henger i en tynn tråd, siden vi vet så lite om morgendagen så er det disse dager vi lever vi velger å kalle livet.  Det skjer uforutsette ting vi ikke kan kontrollere. Vi kan komme ut for sykdom, ulykker, eller vi kan få problemer på andre måter som gjør livet vanskelig.

Det er når man er på det mest sårbare at man trenger sine kjære.

Vet du at du har funnet den ekte kjærligheten? Og hvilken betydningen har den for ditt liv? Eller kan det være at du går rundt og leter fortsatt? Kanskje er det nettopp nå du nærmer deg til å finne den rette?

Du vet det ikke før du har prøvd skikkelig. Kjærligheten er verdt å jobbe for.

Så blir de stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Bieber- ny singel ute om få time

"All Around The World" slippes som singel, dette er en av låtene som er på det magiske nye albumet "Believe"...

Jakten på kjærligheten- Her er bøndene som ønsker å finne en partner

Vakre Marthe Sveberg Bjørstad har også i år tatt på seg det ærefulle oppdraget med å hjelpe norske bønder med å...

Lukk