En storm med 5 cm nysnø i april gjør meg sint, selv om jeg vet at jeg ikke får gjort en dritt med det. Og kvinnfolk i trafikken har til en viss grad en tendens til å irritere på meg grå hår. Jeg sier ikke at damer ikke kan kjøre bil! Jeg er ikke dum heller. Og når ungdom jeg kjenner tror de er tøffe i trynet og svarer meg overraskende stygt med banning og viser all mulig mangel på respekt, da blir jeg vill sint!

Hva klikker du for? At dorullen henger feil vei vet jeg mange har vanskelig for å takle. Og ikke minst at noen klemmer midt på majonestuben, burde hatt lang fengselstraff for sånne forbrytelser, mener noen andre.

Vi nordmenn har lett for å fyre oss opp over detaljer. Og hvor mange nabofeider havner ikke i konfliktsrådet? hundrevis hvert eneste år, som oftest for svært små bagateller som naboer ikke greier å løse over en kald pils i hagen. Litt patetisk, men jeg er redd at det er typisk norskt, uten at jeg har noen dokumentasjon på det.

Vi nordmenn er sidrompa, arrogante og sure i følge mange besøkende gjester. Men det tror jeg nok er bare noen unntak. Nordmenn er best på veldig mange ting. Men vi blir lett forbanna, og ofte over ting det ikke er så mye å gjøre med, eller over ting som betyr svært lite, enig?

Er du en hissigpropp?

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva skal du bli?

  Har du planene klare? Hva du skal bli når du bli stor? Jeg ønsket veldig å bli politi men...

Er du en mobber?

«Du er så tragisk at jeg håper du blir påkjørt av bussen» «Hvis jeg ser deg på gata kommer jeg...

Lukk