Hva gjør deg kåt? Nordmenn plages mindre av sex-anger. I nesten hele år har angrepille-salget falt. Ta ansvar for dine handlinger når du har sex, bruk kondom hver gang. Alltid!

Kåthet er en tilstand alle mennesker ser på som positiv, men det er svært mange forskjellige grunner til at man kommer i denne tilstanden.

Er man veldig forelsket for eksempel, så kan man lett bli veldig kåt veldig ofte. Fordi man synes partneren er spennende og det er ofte forbundet med at man er i et nyetablert forhold. Det skjer noe nytt og spennende i livet ditt, og du tenker på vedkommende nesten hele tiden. Forelskelsen kan vare lenge, men går over i kjærlighet etter hvert. Men man kan selvsagt være glad i og forelsket samtidig!

Kåthet er nødvendig for at menneskeheten ikke skal dø ut- mennesker trenger å bli kåte for å ha samleie, som igjen gir en viss sjanse for at vi forplanter oss og får barn.

Man trenger ikke alltid å ha en grunn heller, det kan bare være at det er tid for å være det, og det er en kjensgjerning at vi mennesker har lett for å være litt ekstra yr om våren. Når sevjen stiger og gresset blir grønt. Når det er ekstra godt å leve- og kanskje ekstra god tid til hverandre-

Ikke sikkert dere er enig i dette, da dere prøvde å få barn over lengre tid, da tenkte man  ikke over kåtheten, men fikk «det » gjort fordi det var riktig dato i måneden osv.

Kåthet er på mange måter en gave vi mennesker har fått for å overleve som homosapiens- mennesket.

Hva gjør deg kåt?

Hva gjør deg kåt?

Men det moderne mennesket bruker sin kåthet på mange flere måter og ikke minst andre grunner enn å forplante seg og å følge slekters gang. Ja da, det knulles rundt i det vide og det brede og det er mer sex fokus enn noen gang både i media og i skolen.

Utroskap er noe som aldri vil forsvinne så lenge kåtskapen finnes, og det er flere og flere som løser det med å ha seg med flere på en gang.

Swingers klubber popper opp over alt i landet, og det er ikke bare i Trondheim man har klubber der sex er eneste punkt på agendaen. Er det feil? At voksne friske mennesker deler på godene,sammen med andre par? Ifølge Cupido.no så er «par søker par» annonsene på mange tusen par, og stadig stigende.

Er det bra? Bør ungdom i ungdomskolen feks få vite alt om sex og kåthet før de er kjønnsmodne? Nei! Selvfølgelig ikke.

Seksuell aktivitet mellom noen under 16 år kan bli veldig ubehagelig da dette er ulovlig ifølge paragraf 196 i de norske lover.

Hva sier loven?

Straffelovens § 196 sier at den som har seksuell omgang med barn under 16 år kan straffes med fengsel. Loven gjelder også der begge ungdommene er under 16 år.

Og hvor gammel er et menneske når man slutter å være kåt? For hvis man ikke skal formere seg mer så trenger man heller ikke kåthets følelsen? Har de over 60 år sex? Eller 70 år? Jeg er rimelig sikker på at de fleste eldre som har helsen i behold, og har noen å ha sex med. Gjør det!

Mange unge bruker internettet til det meste, også for å bli kåt. Det du vil finne, finner du på nettet. Og ikke tro på at de unge ikke finner ut av det, de er mest sannsynlig mer kjent på nettet enn både mor og far til sammen. Derfor er det viktig å snakke med ungdommene, og gi de tillit. Og gi de faste holdepunkter og trygghet.

Noen unge oppdager etterhvert i livet at de har følelser for samme kjønn. Hva sier du som forelder da? Og hva kan du gjøre for å støtte, hvis dette oppfattes som bare vanskelig?

Kåthet er godt å dele, derfor skal man være ærlig å si det som det er når følelsene tar overhånd. Gutter har en tendens til å være oftere kåte enn det jenter er? Hvorfor det?

Her var det kanskje like mange spørsmål som påstander, men har du svar eller meninger om tema så er jeg glad for å høre fra nettopp deg.

Jeg tar med et innlegg fra klara klok som et fasit svar. www.klok.no

Spørsmål fra en leser: Hva er å være kåt?

Svar:

Hei! Å være kåt vil si å ha seksuell lyst. Det vil si at du blir våt i skrittet dersom du er jente (våt fordi penis lettere skal kunne komme inn i skjeden). Hos gutter blir penis hard (for at den skal kunne komme inn i skjeden til jenta).

Du blir litt tungpusten, du blir litt urolig i kroppen og får lyst å ta på deg selv eller å få andre til å ta på din kropp.

Du kan ha drømme og fantasier som gjør at du blir kåt. Kanskje har du en person som du er spesielt interessert i eller glad i og ønsker nærkontakt med han /henne. At du fantaserer om denne personen og blir kåt av det. Alt dette er helt normalt.

Hilsen helsesøster

Har du ting du lurer på om sex, kåthet eller andre ting så er dette UNG.no, et flott nettsted som kan gi deg mange svar!

Jeg håper DU får en deilig weekend, i kåthetens tegn!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jasmin eller valium

  Tyske forsker har funnet ut av Jasmin er minst like effektivt som valium- Duften av jasminblomster virker like beroligende...

Matt Murray legger opp

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oZ85RxxgImg&feature=grec_index[/youtube] Klipp fra Wolves keeperens største øyeblikk- da Wolves vant Play Off finalen i 2003- Den fantastiske keeperen som nå...

Lukk