Jeg synes den beste tiden på døgnet er når man kan legge seg i sengen med en god bok tidlig nok til å ikke slukne før man har lest to sider, eller bli så trøtt at man leser ting som faktisk ikke står i boken-

Blader, magasiner, tidsskrifter og gode bøker ligger i tusentalls rundt omkring på nattbordet i de tusen hjem.

Hos meg er det foreløpig tre bøker som ligger her, og det er fordi jeg er så lat at jeg ikke har fjernet den ene før jeg har begynt på den andre osv.

Denne må jeg anbefale, fordi den avslører kvinners innerste tanker og fantasier, og det kan begge kjønn lære mye av. Spesielt om man er litt opptatt av seksuell nytelse og få sin innerste tanker og fantasier opp i dagen og gjennom prøvd. » Hemmelige Rom» av sexolog Kristin Spitznogle.

kvinners våteste fantasier

– Den andre boken som jeg er i full gang med for andre gang, er den prisbelønte boken som er under filminnspilling i skrivende stund. » Halvbroren» av Lar Saabye Christensen. Boken som forfatteren brukte 20 år på å skrive har fått Brageprisen, Nordisk Råds litteraturpris og bokhandlerprisen.

Nicolai Cleve Broch spiller hovedrollen som Barnum. Den andre hovedrollen spilles av Agnes Kittelsen. Rollen hennes er Barnums venninne Vivian.

Det er tre kvinner som bestemmer i leiligheten der Barnum vokser opp. Han bor der med halvbroren Fred. Historien skjer i Oslo på 1960 og 1970-tallet.

Fred spilles av Frank Kjosås. Han spiller til daglig på Det Norske Teatret. Fred ble født fordi moren Vera ble voldtatt på tørkeloftet. Det skjedde på freds-dagen for andre verdens-krig i 1945. Vera spilles av Mariann Hole. Veras mor Boletta spilles av Marianne Nielsen.

Boken er mer et smykke enn en bok. En eventyrlig godt fortalt roman der filmen skal være fantastisk for å kunne overgå boken. Og det kan være lurt å lese boken før filmen kommer, men da bør du få opp farten for boken er på hele 651 sider-

Den tredje boken jeg vil anbefale er «Mofongo», av Cecilia Samartin.

«Mofongo» er Samartin-magi på sitt beste. Dette er en fortelling om å danse med døden, om hvordan små seire bygger vakre liv, om kjærlighet og lengsel gjennom generasjoner og hjerter som brister på så mange måter. «Mofongo» viser at skille mellom glede og sorg ikke er skjørt, men usynlig.

En fantastisk bok også anbefalt som den beste han har lest, sier eier i Juritzen forlag, Arve Juritzen.

– Å lese bøker er noe jeg begynte med i tidlig alder for så å gjøre alt annet enn å lese bøker. Når jeg for noen år siden ( høres ut som jeg er 350 år gammel) tok opp denne fantastiske gaven det er å lese, så er det som å begynne fra starten. Når man er blitt litt eldre så ser man på livet på en helt annen og verdifull måte. Det gjelder i aller høyeste grad det å lese bøker også.

Er du ikke spesielt opptatt av å lese bøker så gi det en sjanse. Finn noen tema du er opptatt av, og begynn på en bok som er lett lest og som har en genre som du liker, jeg lover deg at du får en opplevelse du blir lykkelig av å ha opplevd.

Hva ligger på ditt nattbord?

 

Vargas

Tags: "Mofongo"

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Bieber hedret av Time Magazine

    Justin Bieber (17) Foto: People.com   http://www.time.com/time/   Et av verdens mest prestisjetunge tidsskrifter- amerikanke TIME Magazine- har...

Korsfestelsens fredag

  Langfredag. Påskens høydepunkt på mange måter. Kristendommens viktigste hendelse, bortsett fra Jesu fødsel. Og Jesus sa: " Tilgi de...

Lukk