Hva internett skriver om akkurat nå, er veldig interessant for oss. Vi er i den digitale tiden, vi er den digitale generasjonen. Og barna vår kjenner ikke til noen tiden som ikke hadde internett. 8-åringene har egne iPhone og chatte med hele verden, skrive Twitter meldinger til Trump.

Estimated reading time: 3 minutes

Table of Contents

DWAC

Nei, det var et dårlig eksempel den tidligere presidenten er som kjent utestengt fra sosiale medier – med god grunn. Trump har i stedet startet sitt helt eget selskap som ble børsnotert på Wall Street nylig. Navnet er det ironiske, “TRUTH Social“. Og aksjene, som er brennhete fra start heter: DWAC, en forkortelse for Digital World Asquisition Corp.

Lest denne? 10 år med Vargas12.com – følg utviklingen

Her frir han til QAnon og andre tilhengere, som fortsatt tror at Donald Trump var den rette vinneren av presidentvalget. Og at valget ble stjålet fra republikanerne. Som selvsagt er sludder og vås og det vet Trump godt.

Hva internett skriver om akkurat nå, ville ha sjokkert deg, om du havnet på de sidene som har svært mange lesere. Blant andre Reddit.com som er “førstesiden” av internettet, slik amerikanerne som eier nettstedet, hevder. Eller Digg.com som hevder å vite hva internettet skriver om akkurat nå. Det er særlig bloggere, av internasjonal kvalitet og nettaviser, også disse med hundretusenvis av lesere daglig.

Hva internett skriver om akkurat nå

Ottar

Det skal litt til for å sjokkere oss, rundt hva vi faktisk finner på nettet. Vi har, uten kanskje å vite det selv, blitt blaserte og hardhudet. Vi tåler mer nå enn da internettet kom på tidlig nittitallet, vi skyver de vanskelig følelsene under teppet eller scroll vekk krig, vold og barnedrap.

Det var ikke det vi hadde tenkt å bruke tid på, på nettet nå. Takke oss til et par solide meldinger i forumet til Kvinneguiden.no, Resett.no eller Document.no, slik at vi kan spy ut edder og galle mot et politisk parti.

Mot politikere eller andre udugelig som gjør en ræva jobb. Kjenner du deg igjen, du som er medlem av manngruppa Ottar på Facebook? Der en hel haug idioter samles på ett og samme sted. Hva skrives det om her, spør du, kanskje? Sannsynligvis, sex, kvinner, kjendiser og politikere.

Heldigvis har det kommet et langt strengere lovverk til bruk av ord som påvirker andre. Det er forbudt å true noen verbalt gjennom skrift, og det er forbudt å dele bilder av andre uten samtykke. Brudd på disse lovene har ført til strenge dommer og bøter.

Sosiale medier

Sosiale medier er endel av hverdagen vår. Enten vi er barn, voksne eller pensjonister, bruker vi internettet daglig. Et fantastisk verktøy som gjør at vi kan kommunisere med folk som bor langt unna. Vi betaler regninger i nettbanken. Skriver foredrag, taler, blogg-artikler, manus eller sanger.

Lest denne? Sosiale medier – til alle over førti

Det å være sosial under pandemien var livsviktig for mange. Da var internettet veldig fint å ha, særlig de mest ensomme enslige. Pasienter fjernopereres, NASA snakker med mennesker i verdensrommet og vi produseres vaksiner som berger menneskeheten, ved hjelp av nettverk som går digitalt.

Kutter vi helt den dyre strømmen, sitter vi med skjegget smekk full av postkasser, hele gjengen. Vi må ha lys, varme og være online. Slik overlever vi framtiden. For dagene som kommer må vi være på internettet, ja, til og med på skolen er elevene online.

Dessverre er det ikke bare lutter glede på internettet. Det brukes også av kriminelle i stor stil. Vær på vakt.

Det er ulemper og et “ris bak speilet”, når det kommer til bruken av vår tids mest revolusjonerende elektroniske verktøy. Man kan bli svindlet, lurt for penger, frastjålet identitet eller bilder, og bilder av noen som står oss nær – kan bil misbrukt av andre.

Lær deg og dine, viktig nettvett. Respektere andres meninger og slutt å være en bølle i anonyme forum.

God helg.

Vargas

Pin It on Pinterest