Hva lar du deg underholde av? Kan en god debatt ære like god underholdning som en spennende serie? Eller må det være action og full pupp? Man finner det underholdende å se og hør mennesker by på seg selv. På godt og vondt, gjerne naken eller lettkledd, som i “Paradise Hotel” eller “Ex on the Beach.”

Estimated reading time: 5 minutes

Breaking Bad

Om vi skulle velge den ultimate underholdningen via TV-skjermen, les: TV, film/serie, er det utvilsomt “Breaking Bad“, som du finner på Netflix. Den er uslåelig og er blant de mest ikonisk seriene i verden. Og om du ikke får nok av denne unike serien, finnes det én film som handler direkte om hva som skjer i fra øyeblikket serien tar slutt.

Filmen heter: El Camino” som kom i 2019. Her er Jesse Pinkman, spilt av Aaron Paul i hovedrollen.

Men det finnes mer fra universet rundt Walter White og Jesse Pinkman i “Breaking Bad“, skapt av Vince Gilligan. “Better Call Saul” kan det være noen ikke har fått med seg. Saul Goodman spiller som kjent kjeltring-advokat i “Breaking Bad“, spilt av gode Bob Odenkrik. En serie som har hele seks deilige sesonger, og ble avsluttet ganske nylig, altså i år.

Denne fantastiske serien scorer hele 8,9 av 10 mulige på den internasjonale IMDb-lsiten. Hva lar du deg underholde av? knallgode serier, selvsagt. “Braking Bad” handler om Walter White, spilt av Bryan Cranston er en kjedelig kjemilærer med en vanlig familie.

Så blir Walter syk, sannsynligvis kreft som han vil dø av. Han tenker på sin kone, Skylar og eneste sønn, Walter jr, også kalt Flynn. Hva skal de leve av om han dør?

Kjemikeren får, litt tilfeldig, kunnskap om Crystal Meth og hvor mye penger det er i dop, via sin svoger som er sjef i DEA. (Drug Enforcement Administration) Narkotikapolitiet. Walter får hjelp av sin makker, dophuet, Pinkman, spilt av Aaron Paul.

Mer røper vi ikke, men har du ikke sett denne serien, har du gått glipp av noe helt spesielt.

Hva lar du deg underholde av?

VM i Qatar

Når det som betegnes som topplag, skal møte hverandre i Premier League, er det toppkamper, nesten hver eneste helg. Men denne sesongen er helt spesiell, fordi det blir fire ukers pause, mitt i den normalt travleste perioden.

Liverpool, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester City og Manchester United er fortsatt disse seks største lagene i toppdivisjonen. Men både West Ham, Wolves, Newcastle og Leicester er villig til å bruke mye penger – på å forsøke å skille disse topp seks-klubbene.

Hva lar du deg underholde av? Mange velger topp-fotballen.

En spesiell ny sesong blir det utvilsomt. Den begynner rekordtidlig, men slutter også rekord-sent. Fordi det skal spilles VM i Qatar. I november og desember blir det pause i Premier League, fordi et land skal kåres til VM-vinner. Det mye omtalte mesterskapet spilles fra 21. november – 18. desember. 

Siste serierunde i Premier League, spilles 28. mai 2023.

Men lenge før dette, skal vi nye en hel haug med fantastiske kamper i Premier League, altså fra 5. august. Og allerede fra første serierunde får vi noen deilige godbiter. Eller hva sier du om Leeds-Wolves, Newcastle-Nottingham eller West Ham-Manchester City?

Så langt i verdens beste liga, er det en nordmann som herjer, han heter Erling Braut Haaland.

NFF og det norske landslaget blir hjemme, forståelig nok. VM i Qatar burde aldri ha blitt avviklet, men det blir det altså. Mitt i Premier League-sesongen, faktisk.

4K-kvalitet

Noen av de beste fotballkampene fra England på Viaplay, “Breaking Bad” på Netflix og Maktens Ringer” på HBO, sendes i den beste billedkvaliteten. 4K er kinokvalitet i stua, det aller beste bilde du kan få på egen TV.

Apple og Netflix opererer for eksempel med 25 Mbps (megabit per sekund) om du skal se 4K-film, og med en oppløsning som er fire ganger så høy snakker vi brått opp mot 100 megabit om du vil strømme i 8K.

DinSide.no

Prisen er den samme over hele fjøla. I underkant av 200 kroner per måned på de mest populære strømmetjenestene. Hva lar du deg underholde av? God underholdning fortjener det aller beste TV-bilde, enig?

Du kan velge billedkvalitet på Netflix, men ikke hos HBO. Du som har ny fin TV, som kan ta 4K og HDR- kvalitet, sørger for å ha det beste abonnementet for beste bilde, selvsagt. Hvis ikke hadde du ikke behøvd den nye dyre TV’n, ikke sant?

Ikke glem at HDMI-kabelen også skal være i 4K-kvalitet, før du kan drømme om det aller beste bilde å oppnå i Norge i dag. Du tenker kanskje at 8K er bedre, og det er for såvidt riktig. Men i 2022 er det ingen TV-kanaler eller distributører av underholdning som sender noe som helst i 8K.

Spar de pengene. ikke kjøp deg 8K TV, ennå. 

I tillegg krever det betydelig mer hastighet om du skal strømme TV-bilde i 8K-format i framtiden. 

Kvaliteten er så bra, at du ser tydelig forskjell når fotball-sendingene, seriene eller filmene sendes i 4K.

Velbekomme!

Vargas

Pin It on Pinterest