Hvilke yrker i verden ville du satt som nr 1 i verden. De færreste har selvsagt liten eller ingen bakgrunn for å uttale seg om det, da slike jobber ofte er å finne langt fra trygge norske arbeidsplasser. 

Men ut i fra dine forutsetninger- hva ville det verste yrke ha vært for deg?

Krokodillejeger i Amazonas, gullgraver i Andes-fjellene eller gruvearbeider i Kina? Det finnes mange arbeidsplasser i verden som ikke kunne ha vært under samme vilkår i Norge. Her hjemme har vi heldigvis et strengt Arbeidstilsyn som sørger for at arbeidstakere her i landet er så trygge som mulig.

Dessverre så skjer det alvorlige ulykker også her. Det er det nesten helt umulig å gardere seg i mot. I de aller fleste tilfeller av arbeidsulykker i Norge, skyldes det menneskelig svikt eller mangel på fulgte arbeidsrutiner.

Foto: Arkivverket.no

Å jobbe i høyden for en som har høydeskrekk er lite klokt og derfor bør man unngå det, det er en selvfølge. De som ikke liker trange rom eller har Klaustrofobi bør selvsagt unngå å jobbe der man kan risikere å bli stengt inne eller på spesielt trange steder.

Å være yrkes-soldat i konfliktfarlige områder der man er i livsfare hver eneste dag, hvilket også norske soldater på skarpe oppdrag opplever- må være blant de verste yrkene i verden etter mitt syn.

– Man vet rett og slett ikke om man lever fra den ene dagen til den andre. Det må være en utrolig belastning både for soldaten selv, men også for de pårørende som må leve med usikkerheten døgnet rundt.

De fleste er avhengig av å ha et yrke så lenge man har helsen til det- hva får mennesker til å velge utradisjonelle og til tider svært belastende og farlige yrker?

En buss-sjåfør eksempelvis, har etter mitt syn et vanlig yrke. Allikevel er det svært krevende. Han må ofte opp svært tidlig. Han har ansvaret for at bussen er i sikker og kjørbar etter alle forskrifter, han kan risikere å bli ranet for penger, han må takle vanskelige kunder, kanskje også pøbler som ødelegger inventaret i bussen. En buss-sjåfør må kunne ha på kjettinger om det skulle bli glatt.

Han må sørge for sikkerheten til sine passasjerer og i tillegg følge med på trafikken, og han skal ha orden på økonomien i sin pengeveske. (Buss-sjåfører hadde det før i tiden) Hver eneste dag. Et tøft yrke.

Hvilket yrke ser du på som det tøffeste i verden?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
P3 SkoleSession er en viktig konkurranse- stem på Glemmen!

NRK P3 tar med seg Margaret Berger og LidoLido til en skolegård i Norge for å lage tidenes skoledag, vil...

Kvinner er mer vår-kåte enn menn- kjenner du deg igjen?

Så langt har det ikke vært noen vår å snakke om- altså solen  har skint fra skyfri-himmel, men det har allikevel...

Lukk