Hva venter du på? Trikken? Bedre tider? Eller kanskje på bedre vær? Vi mennesker er flokkdyr som trives med andre mennesker. Vi har vår egen flokk som vi ofte trives best sammen, men vi kan klare oss alene også. Det vi har til felles er at vi forholder oss ulikt til dette med ventetid.

Bergenet lesetid: 4 minutter

Grip dagen

Vi har en tendens til å ikke lykkes med å leve lykkelige nok i nuet.

Mange av oss skulle bare ønske at, om bare ting falt på plass, så skulle alt bli så mye bedre. I stedet for å kjenne etter lykken akkurat her og nå. Kanskje blir ting verre om det du venter på det som skal skje, ikke skjer.

Les også: Uvanen med dødelig konksekvenser

Vi har parkert badebuksen og lagt passet tilbake der det lå. Sommerferien er over for i år. Men mange av oss klarer ikke å la være, bare går og venter på neste mulige ferie, for det er da du har det som best. Når du kjenner sand mellom tærne og vind i håret.

Å gripe dagen, Carpe Diem, er en egen kunstform. Makter du å være lykkelig i ett sekund om gangen. Akkurat nå og så videre i livet, kan du la all denne evige ventingen på bedre tider, gå fløyten. Da slipper du å hige etter en fiktiv happening som kanskje ikke gir deg noe som helst. Er du med?

Hva venter du på?

Bildet er tatt av AL BON fra Pixabay

Dropp Lottoen

Hva venter du på? At Lotto-kupongen skal gå inn med 7 rette og at du vinner en voldsom premie, alene?

Les også: Føler du deg ung?

Vel, setter du pengene på høyrentekonto (Bulder bank har ca 4% renter), eller et fond isteden, vil du være nær sikret en god gevinst. Spiller du for betydelige beløp må du gå der og vente på penger som etter all sannsynlighet aldri kommer. Noen vinner, ja, men husk hvor liten sjanse det er for at det er deg.

Den som venter på noe godt, venter aldri forgjeves, er det et ordtak som sier. Men det er egentlig bare tull. Den som venter på noe godt bør heller skynde seg å bake skillingsboller eller re opp sengen. Hva er vel bedre enn å sette tennene i fersk brødbakst eller legge seg i rent sengetøy?

Om du er gravid venter du selvsagt på å møte barnet i magen. Venter du på operasjon, om du ikke blir operert kan du dø, eller om du venter på svar fra en potensiell arbeidsgiver, om du fikk jobben eller ikke. Har du all grunn til å vente. Det er jo situasjoner som endrer livet ditt fullstendig – disse svarene.

Bruk tiden riktig

Noen ganger må man bare vente uten særlige valg.

Allikevel bør vi tenke oss om et øyeblikk.

Er det nødvendig å å gå å vente på bedre tilbud, bedre TV-serier, høyere lønn eller en bedre partner? Når den partneren du har kanskje er mer enn bra nok? TV-serier finnes det tusenvis av og lønna du har i dag – er faktisk ikke så verst den heller.

Hva venter du på? At børsene skal stige så du star inn noen ekstra tusenlapper før krakket kommer?

Så vidt vi vet har vi bare dette ene livet. Ikke kaste det vekk ved å leve etter klokken eller vente deg ihjel på det som skal komme – som kanskje aldri kommer. Lær deg heller og bruke øyeblikket og nyt dagen i dag.

Ikke vent med å gjøre det du ville ha gjort i dag, gjør det, nå – i morgen kan det hele være over.

Vargas

Pin It on Pinterest