Hvordan er det hjemme hos dere? Har gubben i huset tatt over grytene og kokebøkene? Det er lenge siden likestillingen har flyttet mannen fra verkstedet, boden, eller garasjen og inn på husets viktigste rom, kjøkkenet.

– En singel mann uten kunnskap, lyst eller mot til å kunne dra fram et par skikkelige middager- har et alvorlig problem. Kvinner flest krever nesten at mannen skal bidra eller aller helst stå for et måltid eller to på egenhånd, om behovet er der.

Forskning på kokebøker for menn viser at det kanskje er viktigere å ha oversikt over ulike typer olivenolje enn smøreolje. Mannfolkenes hobbyrom har nemlig flyttet seg fra garasjen til kjøkkenet.

– De aller fleste kvinner over 20 år har en eller annen gang klemt i vei ei vaffelrøre, stekt pannekaker eller stekt fiskepinner til seg selv og minst en til. Men, for noen få ti år siden var kvinnen sjefen i kjøkkenet og stod for de fleste, om ikke alle, måltid i hjemmet, pluss at hun passet på en unge eller to i tillegg. Uten å tenke på å klage over det, eller spørre om hjelp til å skifte en bæsje-bleie eller få hjelp til sausen til middagen.

Nå derimot er det andre boller i hjemmet. Kvinnen har fått seg jobb, tjener mer enn mannen, er selvstendig, sexy og hustru på en gang. Hvem var det sterke kjønn igjen?

 Mannen i sitt rette element? Foto: NRK.no

 

Jeg er rimelig sikker på at mannens bidrag på kjøkkenet er sunt for ethvert forhold. Ikke bare det å hjelpe til med middag og det som skal gjøres før, under og etter et måltid. Men, tar ansvar på kjøkkenet. Som er det viktigste rommet i hjemmet for moderne mennesker med for liten tid.

På kjøkkenet kan man gjøre alt, og det er flere moderne boliger som bygger større kjøkken enn stue, fordi det er et rom som kan brukes til det meste.

Mannens innsats i gourmet verdenen  gjør at kvinnen får bedre tid til andre viktige ting. Og det kan være media og TV program som har fått mannen i huset til å skjønne at det er ikke så vanskelig å lage god og enkel mat til flere enn seg selv.

– Eyvind Hellstøm,  » Jeg er faen ikke kokken din » på TV3, og ikke minst konkurrent, » Fire stjerners middag » på TV Norge, har fått mannen til å innse at dette ser gøy ut, jeg ønsker å prøve å bidra. At det oftere og oftere inntas en liten «pjalle» mens måltidet tilberedes, og at det er faktisk godkjent fra den som bestemmer (hun), gjør at det faktisk ikke er så verst å lage god mat til flere.

Selv om det passer seg dårlig når svigermor kommer på søndags-middag.

Hvem lager maten hjemme hos deg?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solbakken rydder i Wolves troppen- Christophe Berra og Adam Hammill på transferlisten

Wolves har i dag annonsert at forsvareren Christophe Berra ønsker å slutte på Molineux og har blitt plassert på transferlisten...

Leter du etter en kjæreste? Det finner du på Internett om du vil

Jeg trenger heldigvis ikke det- Jeg har funnet kvinnen i mitt liv, på nettet. Hun er min klippe i livet....

Lukk