Frispark blåses det titt og ofte i en fotballkamp. Jo nærmere mål forseelsen skjer, jo større er sannsynligheten for scoring. Men hvem er egentlig best til å avslutte på frispark? Hvem er verdens beste på frispark?

Du kjenner kanskje følelsen. Favorittlaget ditt har akkurat fått frispark på 20 meters hold. Det gjenstår tre minutter av kampen, og en scoring vil mer eller mindre sikre tre poeng. Da er det perfekt å ha en av verdens beste frispark-takere på laget.

Men hvem er egentlig den beste? Dagens Tottenham- og Inter-supportere vil kanskje hevde at danske Christian Eriksen er best. Juventus-fans vil nok derimot påstå at ingen er bedre enn Cristiano Ronaldo, mens andre drømmer seg tilbake til da David Beckham skrudde direkte frispark i vinklene som det passet ham.

Med en dyktig avslutter har uansett laget du holder med en stor ressurs når det kommer til å vinne fotballkamper. Dersom du tipper på fotball odds vet du med garanti hvorfor målscorer-oddsen på enkelte midtbanespillere hos bookmakere som bet365 noen ganger kan være like lav, eller lavere, som på enkelte spisser. Et frispark i gunstig situasjon kan nemlig raskt vise seg å være kampens største sjanse.

Table of Contents

Juninho

Hvem er verdens beste på frispark?
Christiano Ronaldo Foto: Günther Simmermacher via Pixabay

Ovenfor har vi nevnt tre spillere som er, og var, ekstremt gode på frispark, men kun én av dem befinner seg på listen over verdens ti beste frispark-takere gjennom tidene. Kåringen er foretatt av fotballsiden FootyRoom og baserer rangeringen på antall frispark-scoringer i karrieren. 

Hvem er verdens beste på frispark? Her kan man velge blant mange fotballspillere i mange ligaer i mange land.

Pele

På topp finner vi ingen ringere enn Juninho. Vi husker ham best fra tiden i Lyon, men 45-åringen har også scoret på frispark i klubber som Vasco da Gama, Al-Gharafa og Sport Club do Recife. Ikke mindre enn 77 ganger satte den lille brasilianeren ballen i mål fra et frispark i løpet av karrieren, og du kan se noen av dem i klippet under.

På andreplass, bak Juninho, følger en annen og litt eldre brasilianer, nemlig Pele. Fotballegenden scoret 70 ganger på direkte frispark i løpet av hans imponerende karriere og hadde en litt annen teknikk enn landsmannen på førsteplass. Der Juninho gikk for presisjon, valgte ofte Pele kraft og hamret frisparkene inn bak hjelpesløse keepere. 

Maradona

En søramerikaner og en annen legende, Diego Maradona, har “naturligvis” også plass på listen over de beste frispark-takere i verden. Maradona ligger på sjetteplass med totalt 62 frispark-mål.

  • 1. Juninho (77 mål)
  • 2. Pele (70 mål)
  • 3. Victor Legrottaglie (66 mål)
  • 4. Ronaldinho (66 mål)
  • 5. David Beckham (65 mål)
  • 6. Diego Maradona (62 mål)
  • 7. Zico (62 mål)
  • 8. Ronald Koeman (60 mål)
  • 9. Rogerio Ceni (59 mål)
  • 10. Marcelinho Carioca (59 mål)

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Derfor liker du ikke Magnus Carlsen!

Derfor liker du ikke Magnus Carlsen! Fordi han ikke er som forventet. Magnus Carlsen skiller seg ut blant andre kjendiser...

Lukk