Russlands invasjon på Ukraina omtales som en rå maktdemonstrasjon og en ulovlig invasjon fra Russlands side. USAs president Barak Obama har forsøkt å snakke med president Vladimir Putin uten nevneverdig suksess. 

– Avslutningsseremonien i OL i Sotsji var knapt over før den russiske presidenten satte kursen for Krim-halvøya. Nå ser det ut til at det kan gå mot en alvorlig væpnet konflikt med USA som tilskuere. Putin nekter for at det er russiske soldater som omkranser Krim-halvøya, en hvitløgn det er få som tror på.

I følge CNN skal flere amerikanske fregatter være på vei til Bosporos-stredet som deler Tyrkias hovedstad, Istanbul i to. Utvilsomt et viktig område i konflikten mellom Russland og Ukraina, da dette er den eneste sjøveien til Ukrainas kyst.

I følge Haag-konvensjonen har ikke skip større enn 40.000 tonn lov til å seile gjennom dette strategiske stredet som fører til Svartehavet, med en rekke land som nærmeste nabo. Smeller det her vil det bli alvorlig. Svært alvorlig.

Tyrkiske Anatolia skriver nå at både Russiske og Ukrainske militær-fartøy er på vei til Bosporos-stredet. Den tyrkiske nord-kysten har fått besøk av russiske jagerfly og det er grunn til å tro at også Ukrainske fly vil være på vingene om ikke lenge.

– USA og Obama truet Syrias president Assad da han brukte kjemiske våpen på sitt eget folk, det ble med en tom trussel. Igjen ser vi manglende handlekraft fra verdens mektigste leder. Hva Putin bedriver er det få som vet, men verden kan ikke sitte rolig å se på at et land som er medlem av G8- pakten tar deler av et annet land med militærmakt.

Storbritannia, Frankrike og FNs Generalsekretær Ban-Ki moon har alle forsøkt å mekle i konflikten uten hell. USA har sendt sin utenriksminister John Kerry skal møte sin russiske kollega Sergej Lavrov i et håp om å finne en løsning. USA ønsker å utestenge Russland fra G-8 gruppen.

Uansett hva Russland foretar seg, sanksjoner mot landet vil bli iverksatt fortløpende. Det er også store sjanser for at økonomiske sanksjoner der russiske kontoer i utlandet blir sperret. USA har allerede gitt Ukraina store milliard-lån for å kunne bidra i den låste konflikten.

Kjernen for det hele er militærbaser på Krim-halvøya som er omringet av Russiske soldater. Overlegent mange soldater. Disse er tungt bevæpnet, men de har ingen flagg som indikerer at de kommer fra Putins Russland. Selv påstår de at de er lokale soldater.

PST har gjort det helt klart at det er en økt fare for terror-anslag mot norske interesser i utlandet, offshore og på det norske fastland etter den russiske invasjonen av Ukraina.

– USAs president Barak Obama har en oppgave viktigere enn noen annen. Han må få president Putin til å forstå konsekvensene, om han bruker militærmakt for å ta Krim-halvøya for godt. Obama må snart vise muskler hvis han ikke skal tape ansikt; det er det få amerikanske presidenter som tåler.

Blir du skremt av Russlands invasjon av Ukraina?

Foto: Wikipedia.org/ Flickr/ bjneumann

Vargas

Tags: Barack Obama, Russland, Ukraina, USA, Vladimir Putin

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fotball VM i Brasil- TV2 og NRK spleiser på festen!

Sommerens vakreste eventyr er bare 100 dager unna. De som ikke skal se kampene live i Sør Amerika må ta...

Paradise- Siri kan spillet best- allerede favoritt?

http://www.youtube.com/watch?v=8drAjClF6nU Siri Løkting (22), Lesba fra Brumunddal er den deltageren på Paradise Hotel som har vært tydeligst på hvorfor hun...

Lukk