De aller fleste vet at det er farlig å røyke. Enda man ikke inhalerer eller røyker daglig så vil hver eneste røyk du fyrer opp forkorte din levetid. 

Vil du ikke se dine barn vokse opp, vil du ikke se dine barnebarn?

Røyker du bare på fredag eller lørdag, og ikke mer enn et par. Det kan gi deg nok skader som gir deg hjerteinfarkt. Stopp i tide. Lykkes du med å slutte helt vil du få merkbar helsegevinst innen kort tid.

Noen velger å røyke til tross for kunnskapen om hvor skadelig det er. Da bør man stille seg spørsmålet, vil jeg dø pga røyken, kan det være verdt det? Svaret sier seg selv.

Pengene du sparer på å la være å røyke bør ikke være en motivasjon alene, helsen din derimot, bør være motivasjon god nok.

Du er utvilsomt glad i dine nærmeste. De vil ikke at du skal bli syk og kanskje dø alt for tidlig. Du kan slutte du også. Jeg vet du kan. Jeg har sluttet selv, og vet at ved riktig framgangsmåte så er det lettere enn du skulle tro.

Du må bare bestemme deg, og si til deg selv ellers er det umulig. Det er nok nå.

Stump røyken, nå!

1. Tenk gjennom hvorfor du har lyst til å bli helt røykfri. Skriv det gjerne ned.

2. Bestem deg for å slutte helt og sett en sluttdato. Det kan være i dag eller om to uker.

3. Ring Røyketelefonen 800 400 85, last ned appen «slutta» eller gå inn på slutta.no. Her får du flere tips, god støtte og oppfølging.

4. Bruk legemidler for røykeslutt – i lang nok tid, og med riktig dosering. Nikotinlegemidler som tyggegummi, plaster, inhalator og tabletter gjør det lettere å slutte å røyke.

5. Følg regelen: Ikke ett eneste trekk! Hvis du tillater deg å røyke litt har du på en måte ikke slutta og det blir mye vanskeligere å nå målet om å bli røykfri. Gjør det enkelt for deg selv, kutt røyken helt!

Røyketelefon er også en mulighet ring:

800 400 85

Røyketelefonen har god kompetanse på snus- og røykeslutt og kan brukes av både helsepersonell, kursledere, studenter, privatpersoner og andre.​​​​

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Netcom har skjønt det- 2 til prisen for 1 på kino

Det å glede andre har en stor betydning for mange mennesker. Det har mobiltelefongiganten Netcom tatt på alvor, og tilbyr...

Problemer med Bloggen? Nå er hjelpen tilgjengelig, på norsk!

God service legges merke til når du endelig opplever det, og du forteller det ofte rundt middagsbordet, de få gangene...

Lukk