Hverdagslykke! Hva lykke er for deg må ikke være det for andre, men for at du skal være fornøyd med deg selv og ditt liv, er det faktisk hverdagslykken som er viktig, for det er i hverdagen du lever.

I helger, ferier og på fridager har du helt sikkert din egen måte å finne fornøyelser – sammen med de som betyr mest for deg.

Klarer du å gjøre hverdagene ok på din egen måte, vil du får er bedre liv totalt sett. Vi nordmenn har det bedre enn de aller fleste, men vi skal passe oss for å ikke jage etter lykka for enhver pris.

 vi på død og liv ha en hytte på fjellet, båt på fjorden og minst en bil hver til alle over 18 år? Blir man lykkelig om man har iPhone, iPad, de feteste høretelefonene og ræva full av penger? Noen vil si ja, men jeg tror ikke på det.

Materialistisk lykke er kunstig lykke som går veldig fort over.

Hverdagslykke!
Foto: Copyright oatmeal2000

For ifølge en ny undersøkelse som er utført av Gallup og som er presentert av magasinet «Forbes»  havner Norge på pallen med en tredjeplass over de nasjoner der innbyggerne kan karakterisere seg selv som lykkelige. Bare slått av Danmark og Finland.

Hverdagslykke!

Det finnes enorme mengder gleder som kan hentes fram i hverdagen. Det kommer helt an på hvem man spør, men de fleste ser på det å være sammen med sine nærmeste, som den ultimate lykke, også når ferien er over og stresset som finnes i de flestes hverdag; kan virke slitsomt på mange.

Klarer man å senke tempo, ikke få panikk om huset ikke er gjort rent, middagen ikke ble en tre-retters, men faktisk fiskekaker på brød akkurat i dag. Eller at man glemte å kjøre poden til spill-øvelse, trening eller man fikk kanskje en parkeringsbot for andre gang på tre uker. Hva så?

– Livet ditt leves her og nå, i dag og i morgen, forhåpentligvis. Gjør det beste ut av dine tilmålte timer, ikke kast bort tiden på trivielle ting som å surfe på nettet, på Facebook eller foran TV’n. Se deg selv i speilet og fortell vedkommende et alvorsord eller to. Så kan du til slutt spørre: «Hva kan hverdagslykke være for deg»?

Svaret er ikke like åpenbart for alle, men om man får tenkt seg litt om kan det være:

 • Et besøk på Biblioteket
 • Å få eller gi en gave, eller en blomsterbukett
 • En klem, et kyss eller et kompliment
 • Et godt måltid, alene eller sammen med mange
 • En god bok
 • Å le med venner, reise på tur, eller å svømme 500 meter
 • Kjenne gress mellom tærne
 • Drikke hjemmebrygget øl
 • Få positivt svar på graviditetstesten
 • La noen gå foran deg i køen i butikken
 • Få bedre karakter enn forventet på siste prøve

Hvem vi omgås, hva vi velger å bruke fritiden vår på og hvilke prioriteringer vi gjør, påvirker hverdagen vår i både positiv og negativ retning. Derfor skal man være litt, nei ikke litt, men mye bevisst på hvordan vi velger å bruke tiden vår.

Velger vi å være ærlig med oss selv og tar grep om hverdagen, er det all grunn til å tro at vi kan leve svært så gode liv i årene som kommer. Vi kan ikke redde verden alene, men vi kan sørge for at vi tar kloke valg som setter oss på rett spor.

Hverdagslykke!

De aller fleste opplever opp- og nedturer gjennom livet, det er jo nettopp det som er livet, og det er da vi lever når alt ikke går som planlagt, at vi må bruke vår kreativ kraft for å finne svar og løsninger; på utfordringer og problemer som vi møter på livets vei.

Vi bør lære å sette pris på andre mennesker, og å lære å sette pris på å gi mer enn vi får, vi bør søke kunnskap, være aktive og å lære å bygge bro utenfor vår egen lekegrind for å utvide horisonten.

Er vi opptatt av å ha ofte venner rundt oss, der vi lærer å vise omsorg for hverandre, vil vi være fornøyde med livet- også i hverdagen.

I dag er den første dagen i resten av ditt liv. Ingen vet når det er over. Ikke bruk mer tid på å søke etter lykka. Vær heller lykkelig nå.

Mennesker er mennesket glede, før, nå og i framtiden

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva ville du ha gjort om du ble mangemillionær?

Hva ville du ha gjort om du ble mangemillionær? Uten drømmene vil vi mennesker gå til grunne. Håpet og drømmen...

Kvinner ser på andre kvinners pupper- forståelig nok!

Kvinner ser på andre kvinners pupper- forståelig nok! Menn i alle aldre fra de er i puberteten og kanskje før...

Lukk