Hverdagsmiddager for alle kokker så enkle at selv far kan klare å lage de. Middag i en hektisk hverdag kan fort bli uoppnåelig om man ikke har nok tid. Derfor er det viktig å åpne opp for fantasi og vilje til andre smaker. Smaker man ikke trodde man ville tørre å forsøke seg på.

Estimated reading time: 5 minutter

Sunt og enkelt

Mat må man ha hver dag, liten som stor. Og middag, aller helst varm – er viktig av flere grunner. Man samles rundt bordet sosialt, det bør være næring og kos, samt at man får sett hverandre kanskje for første gang i løpet av dagen. Sånn på ordentlig.

Les også: Så raskt lager du middag

Måltidet bør være så enkelt å lage at man ikke behøver veldig lang tid.

Samt at alle som vil, bør få muligheten til å delta. Ordet “tidsklemma” eksisterer fortsatt og det er ikke bare småbarnsforeldre som bruker det. Alle nordmenn som har en hektisk hverdag bør få i seg middag hver dag. Og helst bør du lage den selv, av flere grunner.

Ingenting er mer hyggelig enn å dele et godt måltid på en restaurant, sammen med de beste folka. Men det er januar, hverdagen er kommet etter en usunn og lang julehøytid. Da er det bare å komme seg i forkleet på kjøkkenet og bruke kreativiteten. Det sparer man både tid og penger på.

Hverdagsmiddager for alle kokker handler først og fremst om å gjøre god mat – sunt og enkelt.

Hverdagsmiddager for alle kokker
Foto: Vargas12.com

Meny

Her er noen gode tips til gode og sunne middager alle kan lage.

 • Fiskesuppe med grønnsaker
 • Kylling, panert fisk eller andre panerte retter, laget i airfryer
 • Omelett med ost, skinke og løk
 • Snitzel servert med grønnsaker
 • Nudler og kylling
 • Pasta og kjøttdeig er mange barns favoritt, husk, du kan bruke pølser som et alternativ til kjøttdeig
 • Grove pannekaker lager du på noen minutter
 • Har du forsøkt laksetaco? Det er vår favoritt
 • Vegetar Wok-gryte
 • Pizza laget av Pitabrød = Pitapizza
 • Tagliatelle med Scampi
 • Minihamburgere i tortilla-lefser
 • Egg og karbonade
 • Pasta bolognese
 • Torsk, grønnsaker og stekte poteter
 • Laks og pasta med litt bacon – en fantastisk middag

Din meny kan være alt du liker og rekker og lage. La deg inspirere av flinke kokker som vet hva de driver med. Følg f.eks Tik-Tok-kokkene i sosiale medier.

Husk at det er noen få ingredienser du kan trygt kjøpe hver gang du er innom butikken, som kan brukes til nesten alt. Poteter, egg og løk er så anvendelig at du ikke behøver så mange andre ingredienser for å kunne lage en fullverdig middag.

Les også: Grill baby, grill!

Du kan med fordel kutte opp potetene før koking for å korte ned koketiden. Egg kan brukes til det meste og få middager slår en god omelett. Løk er kjøkkenets “sorte skjørt” og kan brukes med fordel i de fleste retter.

Til og med et ostesmørbrød, en toast, er et godt alternativ til middag om du har det travelt og det lager du på få minutter i stekepannen. Hverdagsmiddager for alle kokker med litt respekt for gode råvarer, kan trylle på kort tid.

Hverdagsmiddager for alle kokker
Foto: Vargas12.com

Fordelsprogram

For å gjøre middagen litt sunnere, la halvparten av tallerkenen være grønnsaker. Drikke til maten? Vann, gjerne med en skive sitron.

Både hos Coop Extra, Rema 1000 og Kiwi får du egne hefter som har gode tips til enkle måltider. Disse er gratis og gir inspirasjon til nye måltider og kanskje nye smaker. Bruk de gratistilbudene du kan finne og benytt deg av de respektive kjedenes fordelsprogram. Her er det mye penger å spare.

Hos Coop-Extra er det også en app som samler opp kjøpsutbytte på alt du handler, 1 prosent, som høres lite ut. Men det blir faktisk endel penger på ett helt år. På Coop-kortet får du også en lang rekke andre fordeler som du kan spare mye penger på. Sjekk det ut på Coop.no.

Alle som sier at de ikke liker fisk, bør smake en hjemmelaget fiskesuppe. Det er så godt at til og med de yngste bør like den. Og den lager seg strengt tatt selv, alt du bør gjøre er å dele opp fisken og passe varmen.

Vargas12.com har publisert hundrevis av artikler for sine lesere om mat, blant annet “Mat på P!”, som er lest av tusenvis – hver uke. Abonner gjerne på vårt nyhetsbrev du også, selvsagt er det gratis.

Vargas

Pin It on Pinterest