Et år er omme, et nytt år tar til. Har du gjort deg noen refleksjoner på året som har gått, og har du forhåpninger for hva det nye året vil gi?

Privatøkonomien for de fleste med fast jobb i Norge har sjeldent vært bedre. Lave renter, liten prisstigning og et bra lønnsoppgjør er nok til å gjøre de fleste enda litt rikere. Sammenligner vi oss med vår naboer med tilnærmet levestandard som Sverige og Danmark så har vi mer å rutte med enn disse.

Norge er et rikt land som kjent, men vi er ikke så verst rike vi som bor her heller.

– Finanskrisen som rammer Europa og store deler av verden forøvrig har heller ikke denne gangen slått til som forventet her hjemme. Arbeidsledigheten forblir forholdsvis lav, den laveste i Europa. Samtidig som at finansministeren og de øvrige politikere med makt er på vakt for å gjøre de nødvendige grep så snart det blir endringer i konjunkturene internasjonalt.

Bare de som er villig til å gi av seg selv kan kreve noe av andre.

Det er bra, men vi må tenke selv også. Vi kan ikke la politikerne alene styre vår økonomiske framtid. Det er viktig at alle som en legger ting til rette for at egen økonomi ikke blir for stram.

– Du kan få problemer om finanskrisen i 2012 tar knekken på din arbeidsgiver, og dermed står du uten inntekt. Det bør alle tenke over minst en gang, før det kjøpes flere dyre ting på kreditt eller som kan betales om seks eller ni måneder. Ikke bruk penger på ting du strengt tatt ikke trenger. TV´n holder nok et år til. Den mobiltelefonen du har er jo ikke et år ennå, så den må ikke erstattes med en iPhone 4S riktig ennå, ikke sant?

 

 

Måtehold er et stikkord det kan være lurt å pugge for de fleste.

Ellers er det også rom for å gjøre bra ting for andre da et nytt år tar til. Kanskje er det en bestemor, en farfar eller en gammel tante som har fått alt for lite besøk i året som gikk. Da er et nytt år muligheten for å gjøre noe med det.

Det er ingen selvfølge at forventningene man har til et nytt år slår til. Det er litt opp til deg selv også. Det man bruker lang tid på å planlegge og ha forventninger til, slår ikke alltid til. Ha et åpent sinn, vær positiv og snill. Så vil du få et år med positive «vibber» i eget sinn.

Kanskje er det det beste man kan starte et nytt år med?

– Noen du er glad i vil oppleve sorg og lengsler, andre vil oppleve ekstrem lykke og familieforøkelse.  Sørg for at du er mentalt forberedt på både opp- og ned turer. Livet er som kjent som en berg- og dalbane. Det går ikke bare rett opp, men noen ganger fort nedover. Da kan livet fortone seg som en kommode for mange. Skuff på skuff.

Har man tenkt gjennom at det kan faktisk bli meg som mister jobben, blir syk eller mister en nær og kjær venn eller slektning, så er det lettere å takle den tunge tiden.

Sørg for at du selv har det best mulig til enhver tid. Da får andre som omgår deg det bra også.

Bruk 2012 til å gjøre andre glad og fornøyd. Det gjør godt i hjertet.

Gi ros til de rundt deg. Vedkommende som får ros vil føle seg betydningsfull.  Han eller hun vil etterpå prøve å leve opp til den rosen de får.  Husk bomerangeffekten: Gir du positivitet – så får du positivitet.

Et smil smitter!

 GODT NYTTÅR!

 

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14142303.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nyttårsforsetter? Du må ville det selv, eller la være!

Om du setter 1. januar som starten for et eller flere nyttårsforsett så er kan det være måten å gjøre...

Hvor går grensen for utroskap? Er man utro med et tungekyss?

    Hva er utroskap og hvor går grensen? Er det ved et gjensidig kyss, eller må det være "...

Lukk