De siste 10 årene har norske eneboliger og leiligheter økt mye i pris. Så mye at en verdivurdering på din bolig vil gi deg en rente-besparelse på mange tusen kroner. Jo lengre det er siden du hadde boenheten til verdivurdering eller takst, jo større er er sjansen for en hyggelig overraskelse.

Nå flater boligprisene ut, flere steder i landet synker til og med noen typer leiligheter. Nå bør du være rask med å få ny verditakst på din bolig.

– Om du har ventet noen år eller gjort mindre eller omfattende arbeid med bad, våt-rom eller pusset opp og oppgradert boligen, gir dette en trygghet for banken fordi huset eller leiligheten har steget i verdi. Dette er først og fremst til din økonomiske fordel, men hjelper lite om du ikke selger eller gir banken din beskjed om oppgraderingen i form av en verditakst.

Få inn en takstmann for et potensielt eiendomselskap som tar på seg slike oppdrag enten via megler eller autorisert verditakstmann. Du vil bli overrasket hvor mye verdi boligen har steget på kort tid.

– Du får da besøk av takstmannen/kvinnen som går gjennom boligen din rom for rom, setter en verdi som du får på et dokument- ofte tilsendt i posten et par dager etterpå. Noen steder kan dette dokumentet være verdt flere hundretusen kroner. Du kan med denne nye verditaksten presse banken for å få de beste betingelser og betydelig lavere rente på ditt boliglån.

Årsaken til at du bør være rask er tydelige tegn i markedet der boligprisene helt tydelig er i ferd med å flate helt ut.

Med økonomisk struktur og ryddighet er du en drømmekunde for banken med ny verditakst på boligen. Husk at en ny potensiell bank hjelper deg med å bytte, det er langt lettere enn mange tror.

Vær økonomisk smart, press banken for absolutt beste betingelser- eller flytt boliglånet til den banken med de beste betingelsene.

 

Foto Flickr/  brian nz

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Manchester United kan vinne Premier League

Den spillerstallen David Moyes (50) har til rådighet kjenner til vinnerkulturen, de har erfaring fra å vinne kamp ut og...

Halloween er kult- men må det koste en liten formue?

For de yngste kan Halloween være litt skummelt, men det er liksom poenget. Blir det for ille så får heller...

Lukk