Hvor billig er det i Sverige? Det kommer an på hva du skal handle. Diesel er faktisk dyrere enn i Norge. Men så mye annet er ikke dyrere i Sverige enn i Norge. Kanskje en og annet dagligvare som har en avgift som gjør den dyrere. Bleier, smør og enkelt varer fra frukt, og grønt disken kan være dyrere.

Estimated reading time: 4 minutes

Sverige

Ellers er det bare å handle i vei, med god samvittighet og tykkere lommebok jo mer du handler.

I mange år har Sverige ligget førti til femti prosent rimeligere enn Norge på varer du handler til daglig. Og da tenker vi på snop, sjokolade, brus, kjøtt, melk, alkohol, tobakk, snus og ost. At den forrige regjeringen forsøkte å begrense grensehandelen med kutt i sukkeravgiften og noe rimeligere brus var bare patetisk.

Lest denne? Er tiden inne for å investere i kryptovaluta?

I det øyeblikket grensene ble åpnet opp valfartet nordmenn tilbake til svenske butikker igjen. Og med sterk norsk krone, sprer man noen kroner bare på valutakursen alene.

Og reiser du på til et svensk hotell, kafé eller restaurant, kan du få lunsj til 189 svenske kroner. Inkludert kaffe og dessert. Lunsjbuffeen kan da bestå av ulike varmretter, spekeskinke, laks, roastbiff, og fire forskjellige kaker fra kakebordet.

Skalldyraften

På kvelden kan du velge blant svenske småretter, hamburgere eller ulike fiskeretter. Den ene dagen var det til og med skalldyraften, også dette som bufeet, med alt man kan tenke seg fra havet, inkludert hummer. For dette gildet måtte man ut med 498 svenske kroner, men det er selvsagt verdt prisen.

Grebbestad og Tanumstrand hotell er en liten perle helt nede ven vannkanten mindre enn en halvtimes biltur fra Svinesund. Her er det badeland, minigolf, handlesenter, bakerier, Systembolaget og restauranter.

En liten perle som syder og koker av turister om sommeren, som er behagelig rolig om sommeren. Ikke rart mange nordmenn har trykket Grebbestad til sitt bryst. Hvor billig er det i Sverige? Det er veldig billig og ikke minst svært hyggelig. Det er verdt turen – hver gang.

Hvor billig er det i Sverige?
Hvor billig er det i Sverige?
Hvor billig er det i Sverige?
Hvor billig er det i Sverige?
Antall besøkende på Vargas12.com

Vargas12.com

Hvor billig er det i Sverige? Billigere enn du kanskje tror. Vi som skriver på denne bloggen bor ikke langt fra svenskegrensen. Og benytter oss endelig igjen av alle de gode tilbudene vi får på den riktige siden av grensen. Vargas12.com har gjennom 11 år flagget forskjellene på norske og svenske priser. Vi slutter aldri å overraskes over hvor store forskjellene er.

Under nedstengningen gjennom pandemien var vi som alle andre, tvunget til å handle alt i Norge. Det ble en dyr erfaring vi håper vi aldri får igjen. En ting er å handle alt på Vinmonopolet, som vi alltid kjøpte i Sverige, under normale omstendigheter. Her møtte vi en prisøkning på nær femti prosent. Både på øl og vin. Men på mat, sjokolade, brus og kjøtt må prisforskjellen være enda større.

Vargas12.com vil gi deg prisforskjellen på ulike varer mellom Norge og Sverige, fram mot jul. Alt du behøver å gjøre er å melde deg på vårt nyhetsbrev, for å holde deg oppdatert. Det er selvsagt gratis og uforpliktende. Vi skriver for deg og ønsker at du skal bruke minst mulig penger, på dyre norske varer. Varer som burde ha vært rimeligere om politikerne fjernet momsen.

Restaurant

Norge tjener store summer på olje og gass, men å redusere avgiftene til en normalt forhold, sammenlignet med ellers i Europa er ikke aktuelt. Norge har dyrest mat i hele Europa, derfor går ikke nordmenn på restaurant heller. Det er rett og slett for dyrt.

En flaske rødvin på restaurant, kommer neppe under 700 kroner i dag. Det er for dyrt.

Skal du gå på restaurant i helgen, i en svensk by, uten å ha bestilt bord. Kan du glemme å få komme inn. Det er fullt over alt. Ikke fordi svenskene er rikere enn oss nordmenn, men fordi Sverige har mer normale priser på mat og drikke, og en normalt avgiftsnivå.

En middag for to på en restaurant i Sverige, forrett, middag og dessert inkludert, kan komme på ca 1300 kroner. Om man ikke drikker alkohol, men brus til, kan du komme unna med 1100 kroner. I Norge er prisen betydelig større, du må gå på McDonalds – for å ha råd til middag for fire personer.

Hvor billig er det i Sverige? Det er i hvert fall mye billigere enn i Norge. Dessverre.

Vargas

Pin It on Pinterest