Premier League-tabellen er alltid spennende lesning for alle som elsker engelsk fotball. Denne sesongen ender Liverpool eller Manchester City opp med ligagullet. Det er de neste plassene det blir mest spenning om.

Hvor ender Manchester United på tabellen? Er spennende av flere årsaker, som får direkte innvirkninger for den nye managerens oppgaver, neste sesong.

Sannsynligvis blant topp fire, men det er gode lag de sloss mot og nå viser både Chelsea og Arsenal plutselig muskler igjen, som betyr at Tottenham innehar den viktige og mye omtalte fjerdeplassen, som gir kvalifisering til Champions League.

Kun syv kamper gjenstår av det som blir en forrykende serieavslutning i England, hvor det skiller kun tre poeng mellom Chelsea på sjetteplass og Arsenal på tredje. Liverpool leder Premier League-tabellen med to poeng foran Manchester City, med én kamp mer spilt. Mer spennende er det vanskelig å få det. Det som allerede ser klart ut, er altså at seriegullet står mellom to sterke lag.

Hvor ender Manchester United på tabellen?
Premier League-trofeet Foto: PremierLeague.com

Manchester United har en i utgangspunktet, vanskelig bortekamp mot Wolves tirsdag, men den vinner de røde djevlene allikevel, fordi ulvene har stort fokus på søndagens meget viktige FA-Cup-semifinale mot Watford.

Ole Gunnar Solskjær har lykkes som manager, har fått jobben permanent, får viktige Lukaku, Lindelöf og Martial tilbake, samtidig har laget kun dette ene tapet mot Arsenal i ligaen. Manchester United er et av formlagene i ligaen hvor Solskjær står med 11 seire på 14 kamper totalt. Vi tipper de står med 12 av 15 i kveld.

Sett i lys av kampprogrammet i Premier League, er det kanskje bare kampen mot Manchester City 24. april som er ‘vrien’ for Manchester United. Likevel var det litt rusk i det ellers så velsmurte maskineriet til Solskjær, hjemme mot Watford sist. Stemningen var trykket i garderoben etterpå i følge nordmannen, noe som betyr at spillerne selv, ikke var fornøyd med egen innsats. Da bør kvaliteten opp et par hakk til, om det skal bli seier på Molineux Stadium.

Vi tror på Solskjær, vi tror på en lys framtid for Manchester United, både på kort og lang sikt. Denne sesongen kommer de til kort mot Barcelona i Champions League, men det går bra i ligaen, til tross for å havne et hav bak de to beste lagene.

Vi tror Manchester United tar fjerdeplassen i Premier League og dermed kvalifiserer seg til verdens gjeveste klubbturnering. For det stilles allerede krav til den dyktige manageren, som nå har skrevet en treårskontrakt med verdens største fotballklubb.

Det forventes at Manchester United tetter lukene, som er rimelig formidable, både i spill og poeng, opp til Manchester City og Liverpool. Styret på Old Trafford, britiske journalister og ikke minst fansen, vil forlange et langt mer effektiv Manchester United i tiden som kommer, enn det vi har sett av laget under de tre øvrige managerne – som har prøvd seg etter Sir Alex Ferguson.

David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho forsøkte, brukte store beløp, men feilet så ettertrykkelig. Nå må Ole Gunnar Solskjær fylle digre sko etter sin mentor og gode venn, ‘Fergie’, vinne mange kamper etter hverandre, uten å bli sammenlignet direkte med den suksessrike legenden. Starten på hans jobb som manager er fabelaktig den, det er nå den virkelige jobben begynner. Nemlig å sanke trofeer.

Nå skal Solskjær bygge sitt lag, på sine premisser, med sin egen fotballfilosofi. Fallhøyden er enorm, men det ligger i kortene at Ed Woodward, som styrer skuta for den styrtrike Glazer-familien, vil gi nordmannen tid nok, til å sette sitt preg på morgendagens Manchester United.

Derfor er det svært viktig at det ender med Champions League-spill på Old Trafford, også neste sesong. Det å makte en fjerdeplass, vil ikke være bra nok for Manchester United som klubb, da er det bare én plass som gjelder og det er på toppen.

Ole Gunnar Solskjær har takket ja til en meget krevende jobb, kanskje den tøffeste i bransjen, men er det noen som kan lykkes, er det kanskje Askeladden fra Kristiansund.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Billigste påskehandel 2019?

Billigste påskehandel 2019? Sen påske gjør at mange velger byen og sjøen framfor påskehøytiden. Men, hvem er billigste påskehandel 2019?...

Lukk