VÅRT LILLE LAND

Foto: forskning.no

Norge og det norske folk er glad i landet sitt uansett hvor i Norge de kommer i fra, og uansett hvor de bor i korte eller lengre perioder av livet. Nordmenn vender alltid tilbake til sin kjære nasjon.

Vi nordmenn liker å vise oss fram når det handler om å feire oss selv, og vi- de aller fleste nordmenn- elsker 17. mai som den gjeveste dato å markere at vi har et forhold til steinrøysa her langt opp mot nord.

Vi kler oss i vår fineste stas og går i tog, og feirer at Norge er en selvstendig nasjon. Det flagges i rødt,hvitt og blått fra syd til nord. Nordmenn elsker Norge fordi vi er annerledes landet, befolknings-antallet er på en middels stor amerikansk by, og vi er best i det meste.

HVOR MAN ER FØDT ER VIKTIG FOR OSS

Om du er født i Finnmark og dine foreldre tar deg med til Tromsø som ettåring og du får spørsmålet som 20 åring, Hvor er du i fra?

Da er du fra Finnmark. Men du er jo tromsøværing fordi du har bodd hele livet der minus ditt første leveår.

Er du født i USA, av norske foreldre, som var i USA da du kom til verden, men dro tilbake til Norge to uker etter, er du norsk eller amerikaner?

Det er mange dilemmaer rundt identitet mht by og land. Jeg vet det er mange som føler tilhørighet til sitt fødested hele livet, enda det er mange år mellom hver gang fødestedet blir besøkt.

Familien betyr mye for de fleste, og det faktum at størstedelen av familien først og fremst bor fortsatt på det stedet man kom til verden, har betydning for om man ønsker seg tilbake.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Web2yEOY7OE[/youtube]

HOLD KONTAKT MED DINE VENNER

Venner man vokser opp sammen med betyr mye for mange også etter at man velger å flytte bort fra fødestedet. Noen holder kontakten hele livet.

– I boken «Beatles» av Lars Saabye Christensen handler det om 4 kamerater som vokser opp midt i Oslo på femti og sekstitallet. Bøkene «Bly» og «Bisettelsen» følger kvartetten til graven. En trilogi som har betydd mye for meg personlig, og som jeg kan anbefale for de få som ennå ikke har lest disse bøkene.

Den røde tråden i bøkene er samholdet de fire kameratene i mellom, til tross for at de ikke lenger bor på samme sted.

Uansett hvor du bor i verden, uansett hvor du er i fra- det er ingen unnskyldning å ikke holde kontakt med mennesker som har betydning for deg og som du er glad i.

Hvis du er født på Grønnland, er du fra Grønnland eller Danmark da?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tara Lynn- frodig, flott og sexy

  Foto: beutifulmagazine.com Tara Lynn, amerikansk modell fra Seattle, a big beautiful woman. En av de flotteste kvinnene i verden som er tøff...

Orgasme- kommer du aldri eller for ofte?

Orgasmen er menneskenes bonus. Det er en viktig del av seksuallivet til alle mennesker som er seksuelt aktiv, og jo eldre man...

Lukk