Det norske herrelandslaget i fotball har tradisjon for å tiltrekke seg mye oppmerksomhet her til lands. Ofte er det imidlertid de dårlige resultatene som står i hovedfokus. De seneste årene har det derimot vært en jevn oppgang i troen på landslaget blant det norske folket, etter at svenske Lars Lagerbäck fikk jobben som landslagstrener. Hvor går veien videre for fotballandslaget?

All oppgangen til tross, det ble ikke slik at Norge kvalifiserte seg til et internasjonalt mesterskap denne gangen heller. Etter en svært ujevn kvalifisering, der Norge ikke tok vare på mulighetene de hadde, glapp håpet om EM 2020 (som først skal spilles i 2021).

NFF med raskt grep: Lagerbäck ut, Solbakken inn

Det tok ikke lang tid fra EM-håpet var ute, til media, sportsvitere hjemme i de tusen hjem, og andre eksperter tok til orde om at Norge og landslaget måtte bytte trener. Det faktum at Solbakken nylig hadde fått sparken i FC København, gjorde at valget i de flestes øyne var åpenbart.

Solbakkens navn har i mange år vært diskutert som potensiell norsk landslagstrener, og nå var timingen tilsynelatende perfekt. Slik ble det også.

Lagerbäck måtte ta hatten sin å gå, mens Solbakken kom inn portene på Ullevål Stadion. Herrelandslaget går inn i en ny tidsregning med Ståle som sjef.

Hvor går veien videre for fotballandslaget?
Norges lekegrind, Ullevål stadion Foto: Jan Hammershaug / Flickr

Kan Solbakken maksimere potensialet til supertalentene våre?

Et av de største ankepunktene mot svenske Lagerbäck, var at han ikke maktet å utnytte potensialet. Det voldsomme potensialet som ligger i herrelandslagets mange talentfulle spillere.

Med spillere som Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland, Jens Petter Hauge og Alexander Sørloth som har gjort det svært bra i gode europeiske ligaer. Er det for de fleste liten tvil om at det er i den offensive delen av spillet våre beste talenter utmerker seg.

Da passet ikke Lagerbäcks defensive tilnærming som hånd i hanske, og det ble ofte frustrasjon blant både fans og eksperter etter negative forestillinger mot antatt svakere lag. Hvor går veien videre for fotballandslaget?

Solbakkens første jobb blir å legge et taktisk grunnlag som kan få det beste ut av talentene som antas å legge grunnstammen i laget i de neste 10 årene, inkludert Ødegaard og Haaland, men også Sander Berge og Kristoffer Ajer.

Hvor går veien videre for fotballandslaget?
Erling B. Haaland Foto: Marco Verch / Flickr

Det åpenbare målet må være VM i Qatar i 2022

Få VM har vært like omdiskutert og kontroversielt som det VM i Qatar i 2022 har vært. Helt siden gulfstaten overraskende ble tildelt fotballverdens største mesterskap, har det vært utallige diskusjoner om det faktisk kommer til å bli noe av. Hvor går veien videre for fotballandslaget med den nye landslagsledelsen?

De diskusjonene har nå dødd litt ut, og for Solbakken gjelder det å få Norge til mesterskapet. Med en odds på 101 er det liten tvil om at det skal mye til for at Norge går helt til topps. Men som de fleste vet, er ikke odds nødvendigvis en fasit for tipping resultater. Det er fortsatt mye som kan skje før VM i Qatar spilles!

Uansett krever ikke det norske folk at Solbakken skal gå rett hen og vinne den største turneringen av dem alle. For mannen i gata ville det vært en seier bare det å kvalifisere seg til fotballens mest eksklusive landslagsturnering.

Norge og landslaget for herrer har sin mest lovende generasjon på svært lenge. Spørsmålet er om Solbakken kan maksimere potensialet til denne gjengen. Vi kan ikke annet enn å glede oss veldig til å følge med på utviklingen – til nye Norge.

Vargas

Pin It on Pinterest