Hvor god er TV-serien “Succession”, egentlig? Vi elsker gode serier, og har sett “Breaking Bad” opptil flere ganger. Alle episodene. Men vi har til gode å bli imponert over “Succession”, for hva handler det om, egentlig? Å plage, rakke ned på og si mest mulig stygge ting til sine familiemedlemmer? Underholdning? Nja.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Fuck

Altså, ordet fuck blir sikkert brukt minst hundre ganger hver episode. Hvorfor det? For å fremheve at de ikke har et bedre ord i vokabularet, eller fordi de tenker på sex hele tiden? La oss ta det første først. TV-serien “Succession” har dundrende suksess, den sendes på HBO hver mandag.

Les også: Ryker forholdet ditt i sommer?

Det er en dobbelt Emmy-vinner vi snakker om, så mange har sett og likt denne serien, men vi stiller et betimelig spørsmål. Hvor god er TV-serien “Succession”, egentlig?

Mandag 29. mai sendes siste episode av siste sesong av i alt fire sesonger. Det blir garantert mye fuck her også.

Serien handler om familien Roy, Logan er sjef med stor S, selv sjefs fuckeren, som rakker ned og hater alt som har puls. Mediemogulen, som svært mange mener er basert på den ekte familien til Rupert Murdock. Gründeren, aviseierne, milliardæren og investoren. Den ekte amerikanske sjefen – over alle sjefer.

Men altså, Logan Roy, en nådeløs jævel, en forretningsmann som allerede har gått over lik for å få det som han vil. Både i business og privat, slik serien framstår. Han har bygget det digre medieselskapet Waystar Royco fra bunnen av.

Hvor god er TV-serien "Succession", egentlig?

Foto: Pixabay av fietzfotos

Søskenflokken

Men Roy er ikke helt i form, rent helsemessig. Det benytter barna seg av, tre brødre og en datter. Kendall, Roman, Connor og Siobhan (spilt av smellvakre Sarah Snook). Det er ikke før det går ordentlig galt, at de fire søskenene skjønner at de står ovenfor et digert dilemma.

Les også: Brevet som påvirker deg

Hvem skal videreføre det digre forretningsimperiet og hvem av søskenene kan ta sjefsrollen, om noen?

Ingen av drittsekkene har evnen til å lede så mye som en flokk med speidere. Det i seg selv er faktisk en rød tråd i hele “Succession”-serien. Det er ingen som gjør et arbeidsslag. De bare dasser rundt i lokalene i selskapet med mange tusen ansatte.

Søskenene sitter enten i telefonen og slenger dritt til eller om hverandre, eller så legger de slue planer for å lure hverandre. De er notoriske drittsekker, hver og én av de tre brødrene og ikke minst deres søster, Shiv, som Siobhan kalles blant “venner”.

Luksus

Vakre leiligheter, dyre smykker, fantastiske kreasjoner, kjoler og dresser, digre yachter, tjenere på hvert et hjørne. Det er overveldende luksus og dyre merker over alt. Ja, de er rike og tilsynelatende vellykkede mennesker, Roy-familien, men stemningen dem i mellom kan du altså skjære med kniv.

Siobhan er ulykkelig gift med Tom, som også jobber i selskapet som Logan Roys lakei. Tom er også i nærheten når Logan rammes dramatisk, men det er lite å spore av sympati fra familien. En skilsmisse ligger i luften, siden Tom har vært utro og Shiv mener å vite at Tom har brukt henne til å komme på innsiden av familien.

Connor er minst synlig, han har en patetisk svak rolle, i en fyr som ikke bryr seg om familieforretningene. Kun pengene det gir å hete Roy til etternavn og sin politiske karriere. Eldstemann i søskenflokken gjør et dårlig forsøk på å bli amerikansk president.

Roman er yngst. En liten kåting som sender dick pics til blant andre Logan Roys nære medarbeider, den langt eldre Gerri Kellman. Roman er større i kjeften enn alle de andre søskenene og har med ordet fuck i hver eneste setning han uttaler. Har liten peiling på business, men sparker både til høyre og venstre når han føler for det.

Logan Roys nevø, Greg, har rollen som dust. Utnyttes til det kjedsommelig som uviten og naiv “kollega”.

Sjef i Waystar

Hvor god er TV-serien “Succession”, egentlig? Den er ikke bra, men uforutsigbar, den er platt og lite troverdig.

Kendall, en tidligere rusavhengig fyr med nerver. Heller ikke Kendall har evnen til å utfordre pappa Logan, nevneverdig. Men han har gjort en rekke forsøk uten at det har blitt til noe som helst. Ulykkelig skilt med barn, støtter han seg til de ansatte som har vært i selskapet lenge, i håp om å få ta over som sjef i Waystar.

Om han lykkes kan du altså se nå på HBO nå.

Gjør opp din egen mening om hvor god denne serien egentlig er. Legg merke til at i flere av scenene skjer det absolutt ingenting. Kun babbel og pjatt, der noen kommer inn i rommet og spør, går det bra. “Everything ok?”

Noen synes altså dette er fantastisk underholdning, vi er ikke helt enig i det. Hva mener du?

Vi anbefaler heller “Breaking Bad“.

Les mer om suksess-serien “Succsession” her.

Vargas

Pin It on Pinterest