Hvor godt kjenner du partneren din, egentlig? Dere snakker jo bare sammen om de dagligdagse tingene, ikke om de tingene som handlere om dere. Hva om en av dere blir alvorlig skadet eller dør i en ulykke?

Hvordan ser den økonomiske situasjonen ut for deres husstand og hvor går grensen for flørt med andre når dere er på fest hver for dere?

Er klining absolutt grensa?

– Noen viktig og mindre viktige spørsmål som det faktisk kan være smart å diskutere i et forhold. Spørsmål mange synes det er kleint å snakke om. Skal et forhold fungere over tid er god kommunikasjon en av de viktigste bærebjelkene i forholdet. Skal man dele livet må man være 100% ærlig med hverandre, på de viktigste spørsmålene, som handler om nettopp forholdet dere i mellom.

Så lenge dere begge ønsker å lykkes i forholdet, dere vil at det skal være dere to i uoverskuelig framtid, bør det settes av nok tid til den gode, viktig og kanskje noen ganger krevende samtalen. Noen tårer kommer, du blir såret og litt lei deg over ting han skuffer deg med å si, så har «dritten» kommet på bordet da, dere gjør en felles innsats for å løse konflikten.

Neste gang er du som skal komme med dine hjertesukk. Da er det kanskje han som tar til tårene og trenger trøst etterpå.

Hvor godt kjenner du partneren din, egentlig?

Hvor godt kjenner du partneren din, egentlig?


– Du som er ung og ser fram til å få din første kjæreste vet neppe hva du skal se etter. Du er rimelig sikker på hva som er en pen jente eller en sprek gutt som du gjerne skulle bli litt bedre kjent med. Hvor kjent dere blir og om det blir dere til slutt er det bare dere som må finne ut av.

Den første forelskelsen sitter i sjelen resten av livet, ihvertfall hvis det er et ekte forhold med ekte følelser. Da er det ikke snakk om «kyss. klapp og klem» fra barneskolen, men de ekte sommerfuglene som kilte så godt i maven, de ekte salte tårnene som kom i strie strømmer da det ble slutt.

Du som er sammen med din ungdomskjæreste gjennom mange år, som har en kjæreste som forstår deg, som snakker med deg og sier de riktige orden, han elsker deg over alt i verden. I tillegg til å være der for deg i de vanskelige tidene, henter deg på fest og kjører deg til flyplassen når du skal på gutte-tur til Ibiza i to uker, er veldig heldig. Men sett du nok pris på henne? Åpnebart, ellers hadde hun vært borte for lenge siden.

Dere er et par og elsker hverandre dypt og inderlig. Deres skal lykkes med dette forholdet, dette som er deres felles langsiktige prosjekt til langt inn i evigheten.

– Elsker hverandre? Hva er det? Hvordan kan man sette ord på noe så viktig som følelser? En utbrukt og patetisk klisjé som brukes av alle, et utbrukt begrep! Mulig det er det. Allikevel bunner et godt og langvarig forhold ut i å vite at man har hverandre så kjær at man er umistelig for hverandre. Er man det, så elsker man sin partner. Så enkelt, så unikt, så deilig og så jævlig viktig.

– Snakker dere ikke samme språk underveis, er dere ikke på samme nett, men bare er høflige mot hverandre for å unngå konflikter så er det muligens starten på slutten. Det er sunt å ta en fight en gang i blant. Slå i bordet og få det ut, men vær saklig, ikke gå inn i en krangel om bagateller bare fordi du er trøtt og sliten og vil vinne en diskusjon.

La bagatellene ligge, snakk om de virkelig viktige sakene. Tål å ta feil, tål å bli irettesatt om det er grunnlag for kritikk og tål å tap en diskusjon.

Spør din partner ved neste anledning. «Hvor godt kjenner du egentlig meg?»

Du kan bli overrasket over svaret du får.

Foto: Ruud Mehlbaum

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tror du på liv etter døden? Kan mennesker gå igjen?

Tror du på liv etter døden? Kan mennesker gå igjen? Om du kjører tre venner til flyplassen og vinker de...

Yngre kvinner søker eldre menn

Yngre kvinner søker eldre menn. Man kan spørre seg hvorfor mange kvinner ønsker seg en eldre mann. Noen vil heller...

Lukk