Som foreldre er man opptatt av barnas ve og vell. De er det viktigste man har, men kan man allikevel være for lite til stede på barnas premisser? Bare gjøre noe så trivielt som å sitte å snakke sammen rundt middagen kan være vanskelig nok for travle familier. 

– Mang en mor og far har ofte dårlig samvittighet av å ikke strekke til. Man skulle så gjerne brukt mer kvalitetstid sammen med barna, både når de er små og når de er litt eldre. Tenåringer kan vel strengt tatt ikke få nok oppmerksomhet fra sine foreldre. Ikke bare får å bli sett, men for å få hjelp og ikke minst svar på en mengde spørsmål det er naturlig for en som prøver å tilpasse seg voksen livet sakte, men sikkert.

Dessverre går ikke livet som planlagt for mange. Da får det alltid konsekvenser for de yngste også. En skilsmisse er vanskelig for alle, spesielt barna lider under å få hjemmet sitt opphørt.

– Hvert år opplever tusenvis av barn at foreldrene går fra hverandre. Antall saker har steget sterkt de siste årene. Dette er svært alvorlig for barna det gjelder, og mange utvikler psykiske problemer på lik linje med barn utsatt for vold og overgrep.

Emilie 15

Foto: Copyright Morten Pettersen

– De aller fleste foreldre er glade i barna sine. Allikevel er det svært mange barn som lider under foreldrenes manglende evne til å samarbeide med sin partner når forholdet skranter. Hvorfor så mange forhold går i oppløsning kan være av svært mange årsaker.

– Psykiske problemer, vanskelige arbeidsforhold, alvorlig sykdom eller vanskelig økonomi er noen av årsakene til at mange par får utfordringer de sliter med å takle, alene og sammen. Det skal på ingen måte under noen omstendigheter gå ut over barna, det er svært sjelden det er barnas skyld.

– Foreldre med felles barn har en plikt til å samarbeide til barnas beste. Alle barn har krav på å se begge sine foreldre, dessverre er det ikke alle som får muligheten til det. Etter en skilsmisse kan den ene av foreldrene reise og bo et annet sted i landet eller i utlandet. Dette kompliserer livet for noen barn.

De mister ikke bare sin familie, men også den forelder som velger å flytte vekk.

Tenk over hvor kort livet er, hvor viktig barns oppvekst er for den videre veien i livet. Vær sammen med barna så ofte du kan, men vær også mentalt til stede og vis at du bryr deg. Si det så barnet ditt kan kjenne på den tryggheten det fortjener.

Barna er verdens viktigste og vår alles framtid.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Casinoservice kan gi deg svar på det meste

For deg som liker å spille er sikkerhet et viktig tema og jo tryggere du er på at du spiller...

Danmark kommer til å spise Norge som sild i tomat

Danmark i Parken er i utgangspunktet en liten godbit for fotballelskere. Da Norge var et godt fotball-lag med tro på...

Lukk