Gutter og jenter har i mange generasjoner følt det som naturlig å ta seg til skrittet når de ikke har annet fore. Hendene passer liksom som akkurat sånn passe til midt i mellom bena, der jente- og guttetissen er.

Man skal ikke så langt tilbake i tid før dette ble straffet med slavearbeid eller pisking. 

Heldigvis har det gått litt bedre etterhvert som kunnskapen har nådd vår tid. Man blir ikke blind, får utslett eller en uvanlig og brutal død om man tar på seg selv enten man er barn eller voksen.

– Allikevel er det noe problematisk med å vise barn hvordan barn blir produsert og hvordan voksne som er glade i hverandre har det. Det er to ting av samme alen. Barn blir til ved at mannetissen føres inn i jentetissen og at en sædcelle befrukter et egg som igjen blir til et foster som igjen blir et vakkert menneskebarn. Vel, et nyfødt barn etter 9 mndr. i mors liv i hvertfall.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4VtzSDI8u2o&feature=fvwrel[/youtube]

Problemet er at det er en viss begrensing hva barn trenger å vite. Samtidig skal et barn på et gitt tidspunkt skjønne hvor det kommer i fra. Allerede i første klasse kommer tema opp, og da er det flaut å ikke vite noe fordi foreldrene har unngått tema.

Et annet veldig viktig tema er faren for hva andre voksne tror.

Kommer poden på skolen og sier at mor og far forklarte at man lager barn ved å være nakne å stikke tissen sin sammen, og de snakker ikke om annet- så vil det gå kort tid før foreldrene blir kalt inn til samtale med både den ene og den andre.

En annen skremmende setting er vaktmesteren på skolen som ønsker å trøste en liten førsteklassing der hun kommer gråtende med blødende knær etter lek og vil ha plaster. En annen forelder ser en voksen mann gjøre sin plikt, i det som tolkes som et overgrep. Vaktmestern kan være uten jobb før han får igjen pusten.

Vi kan ikke la pedofili-skrekken og overgreps-spøkelse ta overhånd. Alle foreldres store skrekk er å få egne barn misbrukt. Den frykten kan ta i fra barn en stor glede i livet når de blir eldre om foreldrene er naive, hysteriske og for skeptiske til omverdenen.

Vi må gi våre barn sjansen til å bli selvstendige individer som utvikler seg i tiden og får muligheten til å være seksuelle vesener.

Sex er kommet for å bli. Sex er isolert sett et utelukkende positivt fenomen, som alle mennesker har glede av om det blir brukt riktig.

 

– Du som forelder har ansvaret for ditt barn og lærer det naturens gang til riktig alder. Det har ingen hensikt å lære en treåring om ereksjon. Er du som forelder usikker på om det er feil av deg å stoppe ditt barns lek med eget kjønnsorgan, så er det veldig naturlig. Forklar da barnet at dette er helt vanlig, men det gjøres når man er for seg selv. Er barnet to år er det søtt, er barnet ti år så bør det få beskjed om å gjøre det i enerom.

Å være foreldre er en av de viktigste oppgavene i livet Foto: TV2.no

– Små gutter tar seg ofte på tissen fra de er veldige små. Den er lett å få tak i og lett å se på en helt annen måte enn jenters kjønnsorgan. Derfor tror jeg nok også at foreldre snakker mer og åpnere om guttetissen. Det er mye mer «akseptert» at gutter holder og drar i og utforsker tissen sin.

– Hadde jenter hatt den samme biologiske muligheten til å bli kjent med sitt eget kjønnsorgan som gutter har, ville mange kvinner hatt et mer naturlig og avslappet forhold til sin egen seksualitet, tror Siv Gamnes,  spesialist i seksuell rådgivning og daglig leder ved Sex og samfunn, senter for ung seksualitet.

– Her er noen eksempler på gode bøker som kan hjelpe både foreldre og barn i søken etter å forstå naturens gang. Foreldre med barn må begynne tidlig med gjensidig tillit og respekt for at barna skal få en god oppvekst.

Disse bøkene kan gjøre det vanskelige temaet litt lettere å tas opp med barna:

Jeg er meg. Min meg Margrete Wiede Aasland og Eli Rygg (Høyskoleforlaget 2009)

Snakk om sex Laura Berma/Irene Inman Tjørve (overs.) (Cappelen Damm 2011)

Barns seksualitet Thore Langfeldt (Pedagogisk Forum, 2000)

Det finnes kloke mennesker der ute som feks forfattere som har laget gode bøker til hjelp for foreldre med flere spørsmål enn svar.

I gamle dager ble mange barn fortalt at «lillebror kommer med storken», eller gitt innviklede forklaringer om «bien og blomsten» som ingen egentlig forsto noe av. Nå sier mange voksne at barn kommer fra et frø.

– Hva slags frø, da? Jeg er tilhenger av å kalle en spade for en spade, og en pikk for en pikk. Det er ikke frø, det er sædceller og eggceller som smelter sammen sier spesialist i sexologisk rådgivning Margrete Wiede Aasland som jobber som psykoterapeut og sexolog ved Institutt for klinisk sexologi og terapi, IKTS i Oslo.

Barna er vår viktigste allierte og vår framtid. Vi har en plikt til å forklare de vinterveien som en kronglete sti. Derfor kan sex være minst like viktig i framtiden som i dag, også for de framtidige generasjoner.

– Barn må få utvikle seg i riktig retning, det er eneste utvei og løsningen på at det gode vinner over det vonde. Forutsetningen for å bli et godt menneske starter den dagen man blir født. Foreldrenes gjøren og laden gjennom barnets oppvekst og hverdag er med på å forme barnet til det voksne mennesket det blir ved ca atten års alder.

Da er det opp til den myndige å bestemme selv.

Å få oppleve det å oppdra barn er en av livets viktigste gaver.

 

Vargas

 

Kilde

 

Dagbladet.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Svensk Hockey er best i verden!

  Junior VM i Hockey viser hvem som er best i verden. "Tre Koronor" feide all motstand til side da Sverige ble verdensmester...

iPhone 4S har for dårlig batterikapasitet- Apple jobber med saken

   iPhone 4S Foto: Apple.com Apples nye flaggskip, iPhone 4S har så mye teknologi som krever mye strøm at det...

Lukk