Hvordan skal Wolves overleve i Premier League? Kanskje det kan være en god idé og hente Salah, Kevin de Bruyne og Harry Kane? Dessverre er ikke det særlig sannsynlig, verken for Wolves eller noen andre lag i topp-divisjonen. Alle disse stjernene blir sannsynligvis værende i sine respektive klubber inntil videre.

Lest? Wolves er Champions!

Alt vi vet er at Wolverhampton Wanderers, vil måtte forsterke Nuno Espirito Santos tropp. Og med Fosun Internationals enorme pengebinge og Jorge Mendes’ nettverk av gode spillere over hele kloden – burde det være mulig å gjøre kloke kjøp. Hundrevis av spillere vil bli linket til og ryktes om, som aktuelle for Wolves fra nå, fram til august. Kun en håndfull kommer til å signere. Her er det viktig å ha fokus og tunga i egen munn.

Enda Wolves tar 100 poeng eller mer (har 98 og det er to kamper igjen) vil troppen være for tynn for å lykkes nevneverdig i Premier League. Noen få spillere, kunne ha gått inn på hvilket som helst av de beste lagene, men det betyr ikke at stallen som så dann er god nok, uten forsterkninger.

Hvordan skal Wolves overleve i Premier League?

Hvordan skal Wolves overleve i Premier League?

Molineux Stadium, sentrum av begivenhetene  Foto: wikimedia.org

Vi mener at Wolves trenger minst fem gode spillere, som alle går rett inn på Nunos førsteellever, og blir der – for å gjøre ulvene til et slagkraftig lag som plukker poeng, jevnt og trutt gjennom en lang sesong. Skjønt lang sesong, det er som kjent åtte kamper mer i Championship (46) enn i Premier League (38), men kampene går i et tøffere tempo og nivået er høyere i øverste divisjon, det er noe Nuno og hans menn må øve på, så godt som mulig før sesongstart i august.

Målsetningen er åpenbart og bli værende, når målet, Premier League, endelig er nådd. Men som managing director, Laurie Dalrymple så treffende sa det, Wolves skal ikke bare være et av lagene og delta i Premier League, vi skal gjøre vårt ytterste når vi først er der, og komme høyest mulig på tabellen.

Vi tror ikke Fosun International vil sette noe tak på pengebruken, derfor vil rekordkjøpet i klubben og for Championship på £15,8 millioner for Ruben Neves fra Porto, ryke med god margin i sommer.

Les mer om Fosun og Nuno her.

«We don’t just want to be one of the 20 teams that is there to make up the numbers. There shouldn’t be any limits to what we can achieve as a club.If we want that mindset we need to keep our very best players.»

Laurie Dalrymple

I Championship-sesongen som nå går mot slutten, har Wolves imponert stort. Fansen er svært fornøyde, glade og sikkert litt overrasket over nivået Nuno og hans spillere har vist. Det er ikke måte på hvor gode resultater det vises til heller. 30 seire (kan bli til 32) Keeper John Ruddy har holdt nullen i nesten alle og blir med opp til Premier League, noen mener at Wolves må ha en enda bedre keeper, men vi tror ikke Nuno vil forsterke keeperplassen ennå. Reservemålvakt, Will Norris (24) er en god nok erstatter for Ruddy.

Conor Coady, Wily Bolly og Ryan Bennet har styrt det beste forsvaret i Championship, skal en av disse erstattes, blir det Bennet. En høyreback i Nuno 3-4-3 system vil bli prioritert – tror vi. Willy Boly har vært på lån fra Porto, men vil signere for Wolves i sommer.

Som vi har vært inne på tidligere, har vingbackene vært viktig i Nunos suksess-sesong. På venstresiden har Barry Douglas (28) herjet vilt, skotten står med 5 mål og hele 14 målgivende. Imponerende nok. På høyresiden er det Matt Doherty som har vært sjef, han har spilt samtlige kamper bortsett fra én eneste. Begge blir å se ofte i Premier League. ‘Doc’ har gjort 4 mål og har 4 målgivende.

Ruben Neves, hva skal man si? «Take a bow!?»

Hvordan skal Wolves overleve i Premier League?

Mannen er 21 år, spiller fotball som han ikke har gjort annet i en mannsalder, ble yngste spiller i Champions League den gang for Porto, blir viktig for Portugal i VM i sommer, og kommer til å herje i Premier League, men for hvilken klubb? Alle i Wolves håper at populære Neves blir værende, og det finnes få gode grunner til å selge. Fosun har penger nok, men de driver en forretning, Neves som ble kjøpt for £15,8, vil bli solgt med enorm fortjeneste, før eller siden. Neves har gjort 6 fantastiske scoringer, alle fra utenfor sekstenmeteren og et par er allerede årets mål i England. Se video.

Roman Saiss (28) er midtbanespilleren lang færre snakker om, men som har vært fantastisk god for Wolves gjennom hele sesongen, bortsett fra et lite skadeavbrekk. Marokkaneren, som har gjort fire mål blir også å se i Premier League. Men, her bør Wolves forsterke med minst en, kanskje to spillere. Da kan Alfred N’Diaye bli signert permanent, han har vært på lån fra Villareal og vært meget god. Franskmannen har gjort tre mål på sine 14 kamper.

Så kommer selve rosinen i den fete Wolves-pølsa.

Angrepet og det offensive artilleriet som kommer til å markere seg fra første spark på ballen. Helder Costa (24), kostet £13 mill. fra Benfica I 2016, ser ut som han er seksten, løper fra de fleste og dribler resten fra sin høyreving, scorer ikke like ofte som før, men har vært langtidsskadet. Har fått tilbake gnisten mot slutten av sesongen. En viktig spiller for Nuno. Costa har gjort 5 mål og har 6 målgivende.

Diogo Jota (21) er årets toppscorer med 18 mål, og fem målgivende, men spiller like ofte på vingen som spiss, har blitt umåtelig populær og vil bli lagt merke til i sommer. Driblesterk, rask og målfarlig, er på lån fra Porto, men signerer kontrakt med Wolves i sommer.

Ivan Cavaleiro (24) har gjort 9 mål og har 12 målgivende, ble signert fra Monaco sommeren 2016, har vært både spiss og ving. Er kanskje litt opp og ned i kvalitet, gjør noen ganger enkle feil litt for ofte, men er en uslipt diamant som absolutt er med i Nunos planer for framtiden. Kostet £8 mill.

Benik Afobe (25) ble hentet på lån fra Bournemouth i siste time av overgangsvinduet i januar. Har gjort 6 mål, men uten å imponere stort. Vi tror Wolves vil gjøre nytte av utkjøpsklausulen og henter Afobe permanent, men her er vi ikke helt sikker. Leó Bonatini, på lån fra Al-Hilal, var god før jul, men ikke scoret mål siden 4. desember der Afobe har tatt hans plass på laget. Vi tror Bonatini forsvinner. En eller to spisser må på plass før sesong start, og det er her Fosun må bruke mest penger.

Spillere som Roderick Miranda (27), signerte en fireårskontrakt, men spilt få kamper og kan forsvinne. Det samme kan Phil Ofosu-Ayeh, fra Ghana, som signerte en treårskontrakt med ulvene, men ikke sparket en eneste ball pga skade. Vi er også usikre på framtiden til Rafa Mir, som kom «som spissen Real Madrid jaktet på», noe vi tipper er tull ball. Mir har spilt et fåtall kamper og vil trolig forsvinne. Ruben Vinagre, den unge lovende venstrebacken, er for god til å være reserve for Wolves, og kan komme til å forlate klubben. Dessverre.

Hva med Sylvain Deslandes, Dominic Iorfa og Ethan-Ebanks Landel og Kortney Hause ( som har skrevet ny og forlenget kontrakt, men som ikke får spille) og hva med Jordan Graham, som spilte endel før Nuno kom?

De unge lovende, som Bright Enobakhare (20) Morgan Gibbs-White ( 18),  Donovan Wilson (21) og Conor Ronan, er alle med i Nunos framtidsplaner, så vidt vi vet. Likevel må Nuno og hans stab rydde i kortstokken, det er endel spillere som vil forsvinne, og nye vil komme inn.

Overgangsvinduet er åpent fra 1. juli til 31. august. Vi lover å følge nøye med når spillere som vi tror faktisk er linket til Wolves, og gi deg som fan, det aller siste fra spillermarkedet i sommer.

Wolverhampton Wanderers er et lag mange i Norge kjenner godt til. Fans fra hele verden, gleder seg nå over at Wolves, som faktisk var et av de aller beste lagene i Europa på femtitallet, endelig er tilbake hvor de hører hjemme – blant de aller beste i England.

Målsetning til eierne fra Kina, er tindrende klar. Wolves skal bli blant de beste lagene i Premier League, kvalifisere seg til Europacup-spill og blomstre sportslig for hver sesong. Nuno Espirito Sant, har på én eneste sesong vokst seg til å bli den aller mest populære manager på Molineux Stadium – gjennom alle tider. Det er ikke dårlig for en klubb som er 125 år gammel.

Salah og Kevin de Bruyne kommer ikke, ikke ennå, men begge disse superstjernene er unge nok til at drømmene ikke skal være utopiske.  Wolves kommer til å signere meget gode spillere i tiden som kommer.

The Pack is Back!

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
SKAM avdeling USA er her!

SKAM avdeling USA er her! Den amerikanske utgaven av Norges mest populære internett-serie hadde premiere nylig. Reaksjonene vil komme fra...

Møt Klæbo og dama

Johannes Høsflot Klæbo, er egentlig vanskelig å uttale. Høsflot Klæbo? Høres ut som alt annet enn Norges råeste skiløper, men...

Lukk