Bruk dagen godt, og lev i nuet. Det kan være for sent i morgen-

 

Du merket det allerede da du slå opp øynene at dette blir en dag du helst vil glemme før den har begynt. Mørke tanker, frustrasjon og fortvilelse er bare noe av det du føler…. Men kan det endres til en positiv dag? Ja!

Kanskje er det litt for mye du skal rekke over, kanskje kjennes kroppen bare tung og trøtt, kanskje har du konflikter på jobben eller en vanskelig telefon du vet du må ta. Kanskje er du bare lei og irritert uten helt å vite hvorfor.

Å gå og grue seg i hele tatt er en vond følelse som ikke slipper. Enten så må man få det unna eller finne ut hvorfor man gruer seg. Det er ofte en engstelse man ikke nødvendigvis må ha-

Snakk positivt til deg selv

Torill Christine Lindstrøm er professor i psykologi ved Universitetet i Bergen, og er soleklar på at det finnes måter å snu dårlige dager til bedre dager på.

Den ene metoden hun vil anbefale, er å snakke positivt til seg selv.

Utgangspunktet er at hvis du begynner dagen med å tenke at «idag er livet dumt», vil du legge merke til ting som bekrefter denne hypotesen. Du vil lettere oppdage andre ting som også er negative i livet ditt denne dagen, og så baller det på seg.

– Det er jo slik at hvis du leter etter noe negativt, så vil du finne det. Alle har en «ryggsekk» med ting de skulle gjort, ikke fått til, regninger de skulle betalt, ting de har glemt, ting som er mislykte eller ergerlige. Åpner man sekken, så finner man det.

Endorfiner er bra for kropp og sjel. Og dette skilles ut i kroppen ved hard fysisk aktivitet- Så det og komme seg ut i naturen og gå en lang tur, eller gjøre noe med kroppen kan være en avgjørende faktor-

Jeg elsker å lese, og det gir meg faktisk en følelse av lykke når jeg tar fram en bok jeg vet jeg får glede av. Og å gi noe til noen gir en god følelse. Bare å se at noen blir glade for det de får. Reise bort en weekend kan være med på å gi deg et løft. Snakk med noen som vil lytte og prøve å få forstå deg, det kan løfte deg ut av skumringen-

Og husk at det alltid kommer en ny vår….

Kilde NRK

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Paradise Hotel er mest pop reality

Ville du tillatt datteren eller sønnen din å være med på Paradise Hotel? Ikke jeg heller. Jeg ser på det...

Google og Facebook er størst, bare Google fungerer

Det er lønnsomt på alle måter å ha peiling på IT relaterte emner. Og er du så skarp at du er den...

Lukk