Foto: Wikipedia.org

 

Er det fordi Rema selger påskemarsipan og påske egg? Eller Nille selger masse gule påsketing ? Nei, det er nok litt større årsaker som ligger til grunn for den største kristne høytiden foruten Julen.

Påsken er symbolet på Jesu Kristi lidelse, død og oppstandelse. Ordet påske er fra det Jødiske høtiden Peasch, som jødene feiret lenge før vår kristne Påske. jødene feiret utvandringen fra fangenskapet i Egypt.

Vår Påske begynner med palmesøndag, så går vi inn i- den stille uke som den også er kalt- påskeuken. Torsdag i den stille uke kalles på norsk skjærtorsdag etter norrønt skira, som betyr «rense». Skjærtorsdag feires i den norske kirke til minne om at Jesus innstiftet nattverden. Den påfølgende dagen, langfredag, er til minne om Jesu korsfestelse. Påskeaften er dagen før påskedagen og den dagen hvor kirken står samlet i sorg ved Kristi grav.

– Påskedagen, eller 1. påskedag som vi kaller den. er den dagen som forklarer hele kristentroen. Med Jesu opppstandelse i sentrum. De gikk nok der og var ganske så langt nede, Jesus´s disipler og var nok veldig skuffet. Hvorfor døde Han? Han kunne jo gjøre så mangt, gå på vannet, gjøre vann til vin, mette titusner med noen fisk og litt brød og gjøre spedalske helt friske. Han kunne vel også berge seg selv fra korsfestelse?

– Skal tro disiplene ble lange i maska når de vi fikk se Jesus hadde stått opp fra de døde. Men de første som fikk se Jesus levende, var kvinnene. De forskjellige evangeliene forteller historien litt ulikt, men de er samstemte i at det var kvinnene som gikk til graven først, og Maria (Magdalena) møtte Jesus i hagen. De mannlige disiplene fikk møte Jesus senere.

Jeg vet ikke hvor mange som velger å tro på det, ser på seg selv som kristne nok til feire Jesu Kristi lidelse, død og oppstandelse.

 

GOD PÅSKE!


Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Petter Northug er singel!

Foto: kjendislekkasjen.no   Etter tre år og diverse bruddrykter meldes det at Petter Northug og Rachel Nordtømme skiller lag. Nå...

DIXI støtter voldtektsofrene

Mange kvinner har den siste tiden blitt brutalt overfalt og voldtatt i Oslo- Men, det er svært mange overgrep som...

Lukk