Når man ser på behandlingen av Rom-folket i Norge så er T-bane konduktørens melding både høflig og presis«I don’t want any gypsies on board. Please get off.»

Den er ihvertfall ikke noe verre enn måten folk snakker til ROM-folk og andre bostedsløse på i hovedstaden spesielt. Politiet i Oslo er med på «mobbe-kampanjen» ved å jage ROM-folk bort i fra områder de mener å ikke ha tilhørighet, hvor har forresten ROM-folket sin tilhørighet? Ikke i Oslo om du spør politiet.

– Det er også kjent ved flere anledninger at sigøynere og representanter for ROM-folket er tatt med av politiet og kjørt langt ut av byen. Hva er meningen med det, og hvordan behandling er det av forsvarsløse mennesker som bare prøver å eksistere?

«Gypsies» (sigøynere) og ROM-folk er vel stort sett det samme folkeslaget, jaget på flukt gjennom Europa i generasjoner. Nå skal de også fjernes fra Oslos kollektivtrafikk. Skammelig og kvalmende.

Allikevel må jeg si meg forundret over de sterke reaksjonene fra T-banekonduktørens melding.

Husk at ROM-folket blir jaget rundt i de fleste storbyer i Norge som skadeskutte villdyr. De sover i containere, under åpen himmel, og provisoriske telt og under presenninger, året gjennom. Jeg er overrasket over at folk blir opprørt over T-bane meldingen. Det er så absolutt ingen nyhet. Det er nettopp slik det norske folk, som har blitt så jævlig flinke til å holde sammen etter 22. juli 2011, behandler sine medmennesker .

Da ROM-folk debatten raste som verst i fjor sommer, fikk de et tilbud om å få bo på et grustak utenfor Oslo, beboerne i nærområdet ble rasende og stod faktisk og ropte skjellsord til de som prøvde å finne ly for natten.

Sigøynere, ROM-folk og andre uteliggere, norske eller utenlandske er av kjøtt og blod, noens datter eller sønn, disse menneskene har like rettigheter å få leve uten å bli trakassert som din sønn eller datter.

Foto: Copyright Bente Bjørnå

– Vi nordmenn må gå i oss selv og se hvordan vi oppfører oss mot andre mennesker, spesielt de minoritetsgrupper som kommer til Norge for å prøve å overleve. Kunnskapsløshet og fremmedfrykt skinner gjennom i alle samfunnslag. Vi tror at alle som ikke snakker norsk er ute etter å stjele pengene våre.

– Hadde vi satt oss inn i hvilken situasjon mange av disse menneskene flykter fra, så hadde vi kanskje betalt trikkebilletten for de, i stedet for å kaste de av som annenrangs mennesker, slik amerikanerne og spesielt Ko-Klux-Klan gjorde med negrene på 20- tallet i USA.

– Mange av oss nordmenn er selvgode egoister som ikke unner noen andre noe som helst. Vi bør skamme oss over hvordan vi behandler andre mennesker som har en annen hudfarge og en annen nasjonalitet enn oss selv.

T-bane konduktøren sa det alt for mange nordmenn tenker, men ikke sier, han tok seg til rette og valgte å beholde trikkevognene fri for sigøynere. Hvem blir de neste? Kanskje jødene igjen?

Jeg vemmes noen ganger over å kalle meg selv nordmann.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Du har ikke levd skikkelig før du har opplevd Svalbard- Vilt, vakkert og farlig

Ikke før du har opplevd lyset, lufta og naturen på vakre Svalbard har du levd på ordentlig. Alle nordmenn bør...

Der ingen skulle tru at noen kunne gå i barnehage

Verdens Gang, best kjent som VG har gjort en omfattende undersøkelse der ca halvparten av barnehagene ble norsk lov brutt....

Lukk