Det er vel ikke mer enn å forvente at isbjørnen går til angrep heller. De norske guttene legger seg vel nesten ned i matfatet til isbjørnen og da kan det vel skje sånne ting som dette. Det burde i hvertfall ikke komme som noen overraskelse. Det som er mest overraskende er at begge kom fra det med livet  i behold!

Isbjørnforsker Jon Aars er ikke i tvil om hva som lokket isbjørnen inn i teltet til de to padlerne på Svalbard torsdag formiddag

Ludvig Fjeld (22) våknet av at noe stort og hvitt fylte teltet til han og turkameraten Sebastian Plur Nilssen (23).
Deretter så han den 360 kilo tunge hannbjørnen bite tak i overkroppen til kameraten hans og slepe ham med seg bortover stranden.

Livredd for å treffe kameraten, fyrte Fjeld av fem skudd mot isbjørnen.

Etter det femte skuddet segnet isbjørnen død om. Kameraten til Fjeld lå blødende igjen på bakken med skader i ansikt, hode, nakke og overkropp.

Ludvig Fjeld og Sebastian Plur Nilssen hadde satt seg som mål å bli de første i verden til å padle rundt Svalbard. Ekspedisjonen fikk en brå og dramatisk vending da de ble angrepet av den sultne hannbjørnen.

De to kameratene hadde vært på tur siden 5. juli og hadde slått leir på nordsiden av Nordaustlandet da bjørnen kom inn i teltet deres mens de lå og sov.
Leker man med naturkreftene og dens innbyggere så kan man møte store utfordringer, og man skal ha stor respekt for dyr på 360 kg-

– Alt er vel og bra nå. Vi har til og med fått bamsemums, og da kan man ikke klage, smiler Sebastian Plur Nilssen fra sykehussengen. Han er godt bandasjert etter gårsdagens operasjon og har skrapemerker i ansiktet og på brystkassen.

VG og TV2 er de første som får et eksklusivt intervju med padlerne. Tydelig berørt av hendelsen forteller de om den dramatiske kampen med isbjørnen.

Ludvig Fjeld og Sebastian Plur Nilssen hadde satt seg som mål å bli de første i verden til å padle rundt Svalbard.

De to kameratene hadde vært på tur siden 5. juli og hadde slått leir på nordsiden av Nordaustlandet da den sultne bjørnen kom inn i teltet deres mens de lå og sov.

Godt at det gikk bra denne gangen, for menneskene…

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10043958

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10043992

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/her-har-ludvig-akkurat-skutt-isbjoernen-3256972.html

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/her-har-ludvig-akkurat-skutt-isbjoernen-3256972.html

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Donkeyboy Linnea må bort fra byen

  Linnea Dale som kom som en frisk pust da hun var med i TV`s IDOL. Men nå er eventyret...

Astroide på vei mot Jorda!

  Hvis denne astroiden treffer jordkloden så blir det med enorme konsekvenser! – Vi må følge denne asteroiden nøye. Hvis...

Lukk