De aller fleste menn tar sterk avstand fra voldtekt mot kvinner- dessverre så blir noen voldtatt neste hver eneste uke i Norge allikevel. Hvorfor gjør det det? Hva skal til for at menn skal forstå at dette er en feig, ussel og ondskapsfull handling som ikke aksepteres i det norske samfunnet?

– De aller fleste voldtekter skjer i hjemmet eller i selskap med noen man kjenner. Jo verre er det å forstå hvorfor menn voldtar. Man kan lett huske tilbake til alle voldtektene i Oslo sommeren 2012, noen forhåndsregler er tatt av politi og kommunen i form av bedre opplyste parker, og mer politi i gaten. De fleste kvinner vet at de skal la være å ta pirat-taxi, gå alene, bli overstadig beruset osv.

I natt blir enda en kvinne voldtatt i Norge, gjør det du kan, så slipper du å bli en i statistikken.

– De fleste voldtekter skjer av menn med ikke-vestlig bakgrunn. Av 86 voldtekter, der gjerningsmannen er kjent- var det 83 som var av menn med ikke-vestlig bakgrunn. De har et fordreid kvinnesyn, og har ingen forståelse for at de fleste norske menn ikke mishandler og voldtar sine kvinner.

– Nå bør samfunnet sette til veggs den potensielle voldtektsforbryter, en gang for alle- og det er menn som bør gjøre den viktige jobben. I generasjoner har kvinner prøvd å gjøre sitt ytterste med å legge ting til rette for at kvinner ikke skal bli offer for overgrep og vold.

Nå må trenden snus. Menn må ta balle-tak på menn som voldtar, og samfunnet må øke fengselsstraffene som et forebyggende tiltak.

– Hadde man kunne satt fingeren på hvem overgriperen er, og årsaken til den brutale handlingen så har det vært langt lettere å sette inn forebyggende tiltak som har forhindret kvinner i å bli overfalt, mishandlet og voldtatt. Dessverre så kan det være hvem som helst. Din bror, din far, eller din sønn.

– Uansett religion, uansett hudfarge, uansett legning. Menn voldtar, det må det bli en slutt på- og det er på tide at menn som ikke ønsker at kvinner skal bli uskyldig offer for voldelige handlinger- gir klar beskjed om at nok er nok!


Du som mann som sitter å planlegger neste voldtekt, enten alene eller sammen med andre. Er det fordi du tror du er tøff? Eller har du så liten pikk at du må tvinge deg til sex? Eller er det bare fordi du ikke har noe liv- og da velger å ødelegge livet til andre?

Er det volden som pirrer deg? Er du ikke mann nok til å skaffe deg dama på skikkelig vis, eller er det spennende å se hvor mange du kan klare og voldta før du blir tatt? I norske fengsler er det DU som blir voldtatt av menn, om du blir dømt og må sone for voldtekt, men det vet du sikkert allerede.

Gjeng-voldtekt er også et stadig gjentakende problem i Norge.

Hvorfor ønsker mange gutter og menn å voldta en kvinne, er helt uforståelig for oss andre som klarer å skaffe oss sex med kvinner på lovlig vis.

– I flere større byer i Europa, er det gjenger som tar seg av kriminelle på sin måte. De får tak i vedkommende, kjører personen et godt stykke ut av byen og slår vedkommende helseløs, i noen tilfelle tar de livet av den kriminelle. Man kan på ingen måte forsvare vold på den måten. Men blir det for mange voldtekter også denne sommeren, kan det være at det er en slik løsning som må til for å statuere et eksempel.

– Alle menn i Norge bør nå gå sammen, uansett om du er kristen, muslim, sik, jøde eller buddhist- brun, gul, svart, rød eller hvit. DU bør ta avstand fra at dine venner, onkler, kompiser, kolleger eller naboer velger å ødelegge livet til en eller flere uskyldige kvinner. Og du må tørre å si at du tar avstand.

Vi bør ha nulltoleranse for voldtekt uansett. Spre dette budskapet til alle menn du kjenner og sørg for at ditt standpunkt blir synlig for alle.

– De aller fleste menn som velger å gå til den handling å mishandle og voldta, har neppe et stort nettverk- de er ofte single og holder seg mye for seg selv. De planlegger ikke mer enn at vet hvilket område de skal lete etter sitt neste offer å voldta- han venter kanskje på din søster, din kjæreste eller kanskje din mor.

Hvordan kan du la det skje? Dessverre så er det bare snakk om timer før en kvinne blir voldtatt igjen, et eller annet sted i Norge.

Nok er nok! Vi, har ikke en eneste kvinne å ofre til din neste voldtekstplan.

 

Foto: Flickr/ Petar Pavlov

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skal vi Danse- Morna Carl I Hagen!

Norges mest pr.kåte mann fikk mast seg med i TV2s dansekonkurranse i beste sende tid. Nå er derimot tiden allerede...

Velkommen tilbake til livet- Hallvard Flatland

Alle med et fjernsyn eller TV som det heter på fagspråket vet hvem TVNorge-gründer Hallvard Flatland (56) er. Han er...

Lukk