Nordmenn og sommerferie er dessverre forent med alkohol, for mye alkohol for mange. Uansett hvor sommerferien avvikles, så skal det drikkes både drinker, rødvin og øl. Mange nordmenn har god økonomi som gir grunnlag for å kjøpe litt ekstra kos, da blir det også mer i glasset. 

Tusenvis av nordmenn er i Syden i sommer, og der er prisene på alkoholholdig drikke betydelig billigere enn i Norge, det er det også mange mindreårige barn som er lei seg for. Charter-selskapene opplever hver eneste uke at noen foreldre blir overstadig beruset, og overlater med det ungene til seg selv.

Dette er ikke et nytt fenomen, men problemet blir dessverre større og større for hvert år.

Nordmenn handler for mer enn 11 milliarder kroner i Sverige, mye av dette er varer mange hamstrer på Systembolaget. Billige svenske varer gir økt norsk fyll. Den voldsomme økningen blant kvinner skyldes ikke at det er flere kvinner som drikker, men at drikkende norske kvinner svinger seidelen oftere enn noen sinne.

Selv om kvinner relativt sett har økt sitt forbruk mer enn menn, drikker menn fortsatt over dobbelt så mye som kvinner.

Av biologiske årsaker blir kvinner fortere fulle enn menn.

I følge «SIRIUS», Statens Institutt for Rusmiddelforskning» er nordmenn tørster enn noen gang, og det er kvinner som drikker langt mer nå, enn for bare få år siden. Nordmenn har oppdaget gleden av å kunne nyte et godt glass rødvin til maten. Skulle all den rødvinen nordmenn klemmer i seg bare vært konsumert til måltider, så ville vi vært 350 kg hele gjengen!

En iskald øl til grillmaten er en selvfølge for mange, og det hører selvsagt med i sommerferien. Problemet kommer når både mor og far ikke stopper å drikke etter endt grillfest, men fortsetter å drikke alkohol, og til og med sterkere saker. Da reagerer barn på foreldrenes og andre voksnes endrede adferd.

Klarer man å drikke en øl eller et glass vin til maten, og heller gå over til annen alkoholfri drikke etter det, vil barn og unge få en langt hyggelig sommerferie. Gjør en avtale og ha hvite dager der det kun drikkes alkoholfritt i sommerferien, det gir også helsegevinst.

Kork flasken(e) i tide. Husk at de yngste skal ha det trygt og fint, de har jo også ferie fra hverdagen!

Kilde: Sirius

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Handle online. Det lønner seg.

Alle ønsker vi å se bra ut, vi ønsker å gå moteriktig kledd og minst at klærne er komfortable. Har...

Silly Season- Kolo Toure til Liverpool

Ting skjer raskt, og noen klubber vil ha på plass forsterkninger før de fleste spillerne og klubbenes ledelse tar en...

Lukk