I følge VG er det flere av de mest besøkte bloggerne som sliter med å merke sine annonser på sine blogger som reklame. Flere av de største og mest besøkte bloggerne tjener mye penger på sine blogger og dette har Forbrukerombudet nå tatt tak i. 

Både Caroline «Fotballfrue», Ida Wulff og Linnie Meister har fått advarsler i brevs-form tidligere fra Forbrukerombudet om å rette seg etter regelverket.

Noen kan nok være enig i at dette er pirk, men det viktig for de mange leserne å forstå hva som faktisk er reklame- som bloggeren tjener penger på- eller om innlegget er av egne meninger.

Mange bloggere oppgir ikke til leserne at de tjener penger på produktomtale og lenking. Slik skjult markedsføring er ulovlig.

– Regelen om at all reklame skal fremstå tydelig som reklame, gjelder også for bloggere, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Mange bloggere tjener penger på bloggen sin i form av salgsinntekter, tilsendte produkter og ulike former for kommersielle avtaler med firmaer som ønsker å markedsføre sine produkter.

Det er lett å trå feil ved å ikke holde seg innenfor reglene i markedsføringsloven. Dette gjelder særlig prinsippet om at all reklame skal fremstå som reklame.

I tillegg har mange bloggere lesere som er under 18 år, og en vanlig feil er også å  glemme at det finnes særlige beskyttelsesregler for reklame overfor barn.

For mange er det allerede kjent at «Fotballfrue» har vært i trøbbel tidligere for å prøve å lure sine kunder i sin nettbutikk. Der viste det seg at flere produkter var priset 100% mer enn i andre nettbutikker. Les mer her.

Man skal ikke tro at alt man leser er sant. Til tross for at mange av toppbloggerne er manges forbilde og idoler, så er det lov å tenke selv. Ikke tro at glansbildet er så perfekt som det ser ut til.

Selvsagt er det fristende å tjene mest mulig penger om man kan. Men regelverket er til for at forbrukerne/ leserne til toppbloggerne ikke skal bli lurt til å tro at reklamen er bloggerens egen mening.

Mange hundre tusen unge jenter og gutter er innom bare 20% av de øverste bloggerne på topplistene. Derfor er det meget viktig at disse har en ryddig, ærlig og ikke minst lovlig styrt blogg.

Føler du at det blir for mye reklame innlegg fra topp bloggerne?

 

Vargas

 

Kilde

VG.no

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Biebers mamma prøve å ta selvmord

  Justin Biebers mamma kommer nå med en bok hun har valgt å kalle "Nowhere But Up: The Story of Justin...

John Brungot går Atle Antonsen og andre komikere en høy gang

Vet du ikke hvem John Brungot er så har du mange gode muligheter i tiden som kommer. Han er Norges...

Lukk