Idar Vollvik er kjent for å fremme sine produkter i ekstremt tempo på sin «Facebook-profil for et av sine selskap, «Ludo». Nylig døde en av Vollviks venner av kreft. Til og med dødsfallet ble en del av trønderens reklamekampanje som har fått mange til å bli forbanna og sjokkert.

«En av mine aller beste venner gikk i jorda i dag! Selv har jeg ikke røykt, men han døde av lungekreft! Jeg tror på dette produktet» lød Twitter-meldingen, med link til et av Vollviks produkter.

I ettertid har både Idar Vollvik og representanter fra «Ludo» Norge beklaget det hele. Unnskyldninger som «det er menneskelig å feile» og «det blir ikke omelett uten å knuse noen egg» og «personlige feil gjør oss bedre». Smakløst og feilslått.

Idar Vollvik vet svært godt hva han gjør, han visste helt sikkert at dette ikke var akseptabel oppførsel, men smakløst, kvalmt og på grensen til ondskapsfullt. Enda mer patetisk blir det når man prøver å rette opp tabben med å unnskylde seg med platte meldinger som dette.

Vollvik er i økonomiske problemer og har vært det i lang tid. Dette minner om en mann i desperat nød for penger der han går over lik for å fremme sine produkter. Koste hva det koste vil. Alle bedriftsledere har et ansvar for å vise skjønn i alle ledd av en markedsføring, uansett om denne er via store kostbare annonser eller som en link i sosiale medier.

Her har Idar Vollvik gått langt over streken i et desperat forsøk på å tjene en ekstra slant.

Det er kunnskapsløst og tullete av en så dyktig mann. En mann som har bygd opp sitt imperium Chess, som han solgte for en milliard kroner,  for deretter å sløse bort store summer via feilslåtte aksjekjøp over lang tid. Vollvik sloss med ryggen mot veggen for å overleve og unngå personlig konkurs. Det gir han ingen rett til å bruke alle midler for å berge sitt eget skinn.

De fleste som har reagert har også valgt å gå ut av Vollviks Facebook-konto for å markere sitt synspunkt. Forståelig nok.

Å bruke andres død til egen fordel i markedsføring blir aldri greit. Ikke en gang for Idar Vollvik.

 

Foto: Flickr/ Smart-Media

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Går du aldri ned i vekt- Tung benbygning? Kjempe tung!

Om du har hørt uttrykket "å ha tung benbygning" som årsak til manglende vektreduksjon så er det en billig unnskyldning....

Wayne Rooney- snart ferdig i Manchester United?

Chelsea-boss José Mourinho hevder å vite med stor sikkerhet at Wayne Rooney er på vei bort i fra David Moyes´s...

Lukk