Om man er ung,voksen eller gammel så er livet så skjørt for alle oss mennesker. Vår skjebne henger på en måte i en tynn tråd som CC Cowboys synger i låta “Kom Igjen”.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=H5_r4QLBGeg[/youtube]

 

– Teksten i den låta gir en beskjed om at vi må tenke over hvor vi er i livet av og til, og hvor vi skal videre. Tiden går veldig fort, men livet er ikke kort. Allikevel så kommer man til perioder av livet der man synes tiden går for fort. Da er det viktig å sette seg ned å tenke litt. Kanskje følge drømmen?

En lang vinter blir endelig til vår, og en kort vår blir til en sommer man nesten ikke rekker å glede seg over før høsten kommer. Livet er i grunnen de dager som kommer og går. Hver dag.

Enda man planlegger hva som skal skje så er livet smekkfullt av uforutsette overraskelser og  hendelser man ikke kan forutsi.

– Ulykker, død, sorg og tragedier hender noen daglig. Noen mister sin datter i kreft. Andre får den grusomme beskjeden om at deres sønn er funnet druknet etter å ha vært savnet i flere dager. Et barn går bort så alt for tidlig, til bunnløs sorg og fortvilelse for de nærmeste.

Man kan ikke sette seg inn i en slik grusom opplevelse, den verste en forelder kan oppleve. Men like fult er det en del av livet.

Livet henger i en tynn tråd.

– Neste dag er det andre som kan bli rammet. Men sorg og død er jo bare en liten del av det vi mennesker møter gjennom et levd liv. Heldigvis så er livet fullt av kjærlighet, glede, nytelse, seire, oppnådde mål og vakre smil.

– En sommer står for døren. Den kommer til å gå fort for de fleste. Men det er også de som ikke har så mye ta seg til. Eldre uføre og andre som ikke har det sosiale nettverket rundt seg som vi andre har. Mange av disse sitter ensom og alene også om det er sommer. Kanskje du har noen du kunne tatt en tur innom til? Som ble veldig glad for å få besøk…

– Alle nordmenn er glade i tradisjoner. Vi må pynte juletreet på samme tid hvert år, og vi ser “Askepott” hver eneste jul fordi det er tradisjon. Nordmenn er sikkert flinkest i verden til å holde på gode tradisjoner, og mest av alt elsker vi våre nærmeste 17. mai, og oss selv.

Og livet, som henger i en tynn tråd.

– Akkurat slik er det med sommeren også. Når vi går til tre, fire eller fem ukers ferie- da skal vi kose oss. Da skal vi reise, drikke, spise og gjøre alt vi har gledet oss til siden forrige sommerferie. Vi nordmenn elsker å kose oss. Men av og til og veldig ofte så går det galt.

Enten det er på land, til vanns eller til fjells. For ikke å snakke om i syden. Vi er sterke, rike og udødelige så snart vi får noen få pils innabords.

Livet henger i en tynnere tråd en noen gang…

 

En smak av sommer med sol i ørene Foto: Privat

 

– Du er unik. Du er verdifull for mange andre mennesker. Du er elsket. Du elsker helt sikkert mange som står deg nær du også.

– Hvorfor skal din sønn, din mor og far, søster og kanskje bror. Måtte gråte blod resten av sommeren for at ditt liv ikke stod til å redde da du tok den åttende shotten på styrten for å tøffe deg for jenta du er litt små betatt av?

– Hvorfor skal prest og politi komme hjem til dine nærmeste med verst tenkelige budskap? At du ble funnet på tre meters dyp med gylfen åpen etter å ha vært på fest og drukket for tett for lenge og falt i vannet og druknet.

Livet henger i en tynn tråd.

Lev livet, men ikke ta unødvendig store sjanser, tenk over at det er en dag i morgen og at det kanskje hadde fint å få oppleve den.

Gjør det du kan for at de som er glade i deg også får en fin sommer, og at de kan få oppleve neste sommer sammen med deg.

Drikk med måte!

 

 

Vargas

 

 

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
“Believe” endelig i butikken- tidenes mest solgte album?

Ventetiden er endelig over for mange millioner "Beliebers" som har ventet mer enn et år på dette albumet. Forventningene er skyhøye og...

Lukk