Det kan medføre brann om du lader pc eller mobiltelefon om natten- I Sverige har 7 mennesker omkommet pga branner oppstått av mobiltelefon og pc lading-

Den mest tragiske brannen skjedde i september i fjor. I Staffanstorp mistet en mor og hennes fire små barn livet i en villabrann.

Etterforskerne mener at brannen ble utløst av en overopphetet PC. Det melder tidsskiftet Tjugofyra7, som utgis av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

– Pass på underlaget!

– Det er ikke ufarlig å ha laptop’en påskrudd om natta. Tenk i hvert fall over hvilket underlag du setter den på, sier fagsjef Ronny Tande ved If Sikkerhetssenter. Han holder kurs om skadeforebygging i hjem og på arbeidsplasser.

Den siste statistikken fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap viser at det norske brannvesenet de to siste åra har rykket ut til 17 branner i private hjem som skyldes feil på PC’er eller batteriladere (årene 2007 og 2008).

Men ekspertene regner med store mørketall fra nesten-ulykker som aldri blir varslet.

Et 20-tall av de 5000 personene som hvert år deltar på kurs hos If Sikkerhetssenter, forteller at de har opplevd branntilløp i noen av sine private elektroniske dingser.

– Så dette er et mye større problem enn det statistikkene fanger opp, mener fagsjef Ronny Tande.

Sjekk din mobil og pc så den står på et trykt sted og ikke står på brennbart matriale- Og at disse er slått helt av. Og lad på dagtid. Ikke ha pc´n opp i sengen om du ikke bruker den.

 En annen klassiker er såkalt overlading. Når man lader mobiler og andre apparater med batteri, skal gjerne indikatoren varsle om at ladingen er fullført.

– Men hvis den ikke fungerer som den skal og man glemmer at støpselet er i, fortsetter ladingen på overtid. Da kan varmeutviklingen bli såpass høy at mobilen tar skade av det. Nok et utgangspunkt for mulige problemer, forteller Ronny Tande.

kilde nrk.no

http://www.nrk.no/programmer/tv/fbi/1.7158778

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mulla fuckings Krekar

Hva er det som feiler politikerne i Norge? Hvorfor gjør de ikke jobben sin? Hva skal til for at at...

Leamus

Har du hatt leamus noen gang? Det er litt irriterende, spesielt om du får det i ansiktet så andre kan...

Lukk