Du er født i Norge, bor i Norge og er oppvokst med norske foreldre, og bør kanskje ha flere forutsetninger til å være fornøyd med livet, men er alt annet enn lykkelig? Slik kan livet fortone seg fra mange.

Hvorfor?

Det er det kanskje vanskelig å svare på for mange, men én av årsakene kan være det faktum at du får det fortalt med jevne mellomrom, og litt for ofte. At Norge er verdens beste land å bo i så du får faen meg bare klappe igjen. Vær lykkelig, punktum.

Det haster med å få de nye F-35-kampflyene operative og inn i ordinær drift fra 2019. Når vi det målet, vil mange ansvarlige mennesker med høy klarering trolig puste vesentlig roligere

Aldrimer.no

Så er det altså motsatt, du sliter, du føler deg mislykket, har få venner, dårlig økonomi, en bedriten jobb og sliter med vekta. Lykke er for de fleste andre, føler du – og er kanskje på randen av å bli både deprimert, redd og forbanna. Norge my ass, tenker du kanskje. Uroen i Europa er noe som pågår, angår andre, du har så vidt hørt om det på nyhetene. Dine personlige utfordringer er dog vanskelige nok, så du orker ikke ta det innover deg.

Kjenner du deg igjen?

Tyskerne inntar hovedstaden Foto: snl.no

De fleste nordmenn har det helt ok, og pensjonister jeg personlig har vært i kontakt med, påstår at livet sjelden har vært bedre enn akkurat nå. De hyller den lave boliglånsrenta, uten selv å ha en krone i lån, de hyller ungdom som både dyktige og pliktoppfyllende, og de hyller seg selv for å ha både god helse og ett fantastisk sexliv. Pensjonistene selv om det.

Nordmenn har en helt annen tilnærming til livet enn svært mange andre, også i Europa. Om man skal la være å ha ananas på pizzaen, eller reise til Thailand eller USA på neste års sommerferie, kan være dilemmaer blaserte nordmenn står ovenfor.

Lest? Fete hvite menn som pusher femti!

Livet kan selvsagt være et helvete enten man bor her eller der. Norge og nordmenn har dog denne fordelen og flere punkter verdt og nevne, som gjør at vi har det tryggere og bedre enn mange andre. Rettsstaten og rettssystemet er lite korrupt, vi kan stole på det offentlige, og vi får hjelp om vi blir syke. Moderne Norge som et monarki og en ung nasjon, der mange hadde det tøft under krigen, men som har fått det gradvis bedre siden.

Å måle lykke med hvordan Ola og Kari Nordmann har hatt det siden 1945, er kanskje noe søkt, men her kommer poenget. Vi lever i en tid der vi har alle forutsetninger til å ha et godt og fredfullt liv, men ser vi rundt oss, skal vi ikke reise langt får å finne krig, ondskap og nød.

Hvilke garantier har vi for at denne unge, frie og styrtrike nasjonen – med noen glade, rike og kåte eldre, forblir slik i framtiden? I 2020 får Norge totalt 22 nye kampfly, som om disse skulle berge oss fra potensielle militære angrep på sikt. Tullball.

Denne lykkefølelsen du mangler i dag, kan gå fra vondt til verre, dessverre. Mangler du mat, klær eller tak over hodet, slik mange opplevde i fra 1939 og de neste fem til seks årene, vil du være jævlig lykkelig når det hele er over. Om du overlever.

Budskapet er altså, måtte Gud forby, Norge står på randen til å bli dradd inn i tredje verdenskrig – så sitter du der og kaster bort livet ditt på å være dust? Bruk tiden din fornuftig, mens du kan.

Hvis endel faktorer går litt på tverke, vil du ikke engang huske hva lykke er, men være fullt opptatt med å overleve. Fra time til time.

Det har skjedd før og kan skje igjen. Dessverre.

 

Aldrimer.no

Vargas

Tags: Aldrimer.no, fred, korrupt, lykke, lykkelig, nordmenn, Norge, pensjonister, Personlig, Rettsstaten, rettssystemet, sliter, Utfordringer

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Forza Sverige!

Et nytt fotball-eventyr har sett dagens lys. Sverige har fått billett til fotball VM i Russland neste år. Intet under...

Nå kommer snøen!

Vinteren er allerede på plass flere steder i landet, men nå kommer snøen også til Østlandet, ifølge meteorologisk institutt. Lest?...

Lukk