Ikke plassere sparepengene dine i banken. Det taper du faktisk penger på i form av svært liten avkastning. Vet du hvorfor Petter Stordalen elsker mandager? Fordi da åpner børsene. Investorer av Stordalens kaliber handler aksjer. Kjøper og selger fond, aksjer og hoteller, og sikkert mye annet rart.

Stordalen er også kjent for å ha så trangt skjema gjennom dagen, at han måtte sette av tid i kalenderen til sex med ex-kona, Gunhild. Da er det sånn passe travel, vel?

Fond og aksjer

Om du av ulike grunner har penger på bok, er det lite smart å la disse pengene stå på en såkalt høyrentekonto, som ikke gir deg noe avkastning enn noen få ører, nesten uansett beløp. Handler du derimot i fond eller aksjer med middels til liten risiko, vil sparepengene gi deg en pen avkasting, fra første krone.

Lest denne? Behøver du annonseplass?

Se bare på dette eksemplet her. Kjøpte du Kahoot-aksjer i september 2020, som er kun 4 måneder siden, ville disse kostet deg 36,10 per aksje. Mandag 18. januar kostet den samme aksjen 119,40. Et eksepsjonelt eksempel, men et eksempel til etterfølgelse om man treffer riktig ved kjøp av aksjer – som har enormt potensialet.

Ikke plassere sparepengene dine i banken, men invester klokt og trygt. I fond eller gode aksjer som du ser en framtid for. Hva man vil sette sparepengene sine i, må du bestemme, men tenk så langt fram du klarer. Hva vil være stort om 3, 5, 8, 12 år? Miljøet er nok et godt stikkord.

Det er forbundet med en viss risiko å handle enkeltaksjer, men i gode fond er risikoen spredt over flere aksjeselskap. Selskap plukket ut av fagfolk, ofte kalt aksjemeglere som vet hva de driver med. Da kan sparepengene få boltre seg fritt helt på egenhand og på lang sikt.

Vi mener det er langt smartere å investere pengene enn å la de bli stående urørt i banken.

Tesla

Ikke sett sparepengene dine i banken, men kjøp smarte aksjer med potensiale for å vokse, gjerne sakte, men sikkert framfor opp og ned som en jojo. De kan i realiteten gjør deg ganske så rik om du treffer riktig.

Mange nordmenn kjøpte en annen super-aksje tidlig nok og er nå i ferd med å bli ri av den grunn. Verdens rikeste mann er nemlig, Elon Musk som står bak elbilen Tesla.

Tesla-gründeren eier også SpaceX-programmet som i samarbeid med NASA, skal sende mennesker til månen og Mars. Innen den tid er Tesla-aksjen den som gir eventyrlig avkastning for mange nordmenn på børsen.

Ikke plassere sparepengene dine i banken

I januar 2019 kostet 1 Tesla-aksje drøyt 60 kroner. To år senere koster samme aksjen 835 kroner per stk. Og ser ikke ut til å ha nådd toppen ennå. Selvsagt et unikt tilfelle også denne, men hadde man sett inn i spåkulen hvilken framtid denne aksjen hadde, ville man vært rik i dag. På kun to år altså.

Investor

Det skal faktisk ikke så mye til å sette seg inn i hvilke aksjer som trender, hvilke man bør styre unna og hva som kan bli gull i framtiden. På Nordnet.no finner du alt du behøver å vite om de respektive aksjene på Oslo Børs, og på alle andre børser i verden. Du bør sette deg inn i hva kurtasje er, og at du må betale skatt på gevinsten når du tar ut fortjeneste fra kontoen din.

På Youtube finner du en rekke gode videoer om rådgivning og tips, hvordan du går fram når du skal handle fond og aksjer. Inne på Nordnet sine sider, som selvsagt er på norsk, all den tid det er en seriøs norsk forvaltningsbank, finner du også videoer og veiledning.

Om du vil kalle deg investor, småsparer eller aksje-kapitalist er selvsagt helt opp til deg å bestemme. Men ikke plassere pengene dine i banken, men invester heller i fond eller aksjer.

Du har sikkert hørt om Bitcoin. Ikke bruk penger på dette med mindre du synes det er spennende å ligge våken av bekymring. Dette er nemlig fiktive penger, eller digital valuta som kan forsvinne i løse lufta – uten at du helt skjønner hvorfor eller hvordan.

Rik

Petter Stordalen elsker mandager fordi han endelig kan gå på jobb, får gå i møter med viktige medarbeidere i sitt konsern, Nordic Choice. Han er fortsatt rik, godeste Stordalen, men selskapene hans sliter med pandemien, hotellene hans står tomme og pengene renner ut. Et hotell i Stavanger er til og med slått konkurs.

Å bli like rik som Stordalen er hårete mål, men oppskriften hans for å få tilgang til mye penger – bør du kopiere.

Petter Stordalen har jobbet mye fra han var ung, men han har alltid sørget for å ha dyktige folk rundt som hjelper ham å gjøre riktige avgjørelser i viktige situasjoner. Noe annet som er en fellesnevner for alle som er rike, de har fulgt pengestrømmen og vært villige til å investere. Man bør tørre å ta noen sjanser i livet – får å oppnå drømmen. Bare spør Elon Musk.

Du kan bli ganske mye rikere enn du er i dag. Om du plasserer sparepengene dine der de blomstrer. Om du klarer å spå inn i framtiden, se hva som kan være lønnsomt å plassere pengene i, er det bare å kaste seg rundt. Kjøp fond eller aksjer.

Kanskje er det fortsatt olje, er det vindkraft, vaksiner, banker og flyselskap, teknologi eller såkalt grønne og framtidsrettede aksjer?

Lykke til!

Vargas

Pin It on Pinterest