Ikke prøv så hardt – bare vær deg selv, vær ekte. Hva andre mener om deg betyr kanskje noe, men hva du synes om deg selv er faktisk aller viktigst.

Hvordan kan du bli akseptert som deg selv av andre, om du ikke lærer å like deg selv- akkurat slik du er?

Ved å akseptere deg selv som du er, uten å streve for mye lærer du også å godt andre.

Er du deg selv på godt og vondt, vet du også at ingen kan ta deg på noe, ekte mennesker viser sitt sanne jeg, de som forsøker å være noe annet eller andre enn seg selv; opptrer også under falskt flagg, det skinner gjennom før eller senere.

Er du en god venn snakker du sant så langt det er mulig, er du ekte venn vil du bli satt pris på av andre, er du noens venn har du også det viktigste som finnes. Ta godt vare på vennene dine, en dag kan det være du som trenger en ekte venn.

– Ved å elske deg selv nettopp slik du er i dag, klarer du også vise det utad til alle andre at du er fornøyd med deg selv.

Det oser selvtillit av deg, du liker hvordan du ser ut og ter deg deretter. Mennesker med lav selvtillit kan i noen tilfeller forakte seg selv, det vises godt utenpå.

Ikke prøv så hardt- bare vær deg selv, vær ekte
Modell:  Emilie Borge, Foto: Copyright Morten Pettersen

Ikke prøv så hardt- bare vær deg selv, vær ekte

– Ser du en som blir terget, mobbet eller plaget av andre, tar du grep? Griper du inn?

Dessverre er det mange som velger å la være. I TV-programmet «Hvem bryr seg» der herlige, Klaus Sonstad er programleder, ser vi mennesker gi faen i en livløs person som ligger på gata. Hvordan er det mulig?

– Hvordan kan et samfunn bli så fullt av store egoister som bare ser egen vinning i alt de gjør gjennom døgnets tjuefire timer?

Det er virkelig grunn til å stille spørsmålstegn ved nordmenns holdninger. Heldigvis finnes det unntak. Du kan være med å gjøre dagen bedre for andre ved å vise at du bryr deg.

– Vis at du tør å ta grep om andre blir behandlet dårlig, ta grep og gi en støttende melding eller vis at du ikke aksepterer at andre blir dårlig behandlet.

Vær deg selv, vær hyggelig og si hei til folk du møter på din vei. Det koster så lite, men kan bety så mye for den som ikke har det like bra som alle andre.

– Mobbing, trakassering, overgrep og mishandling florerer rundt om i de norske hjem. Du kan være den som forandrer livet til et offer om du tør å bry deg, melde i fra til myndigheter, politi eller barnevernet om du har mistanke om urett begått av andre.

Når du har funnet deg selv, har akseptert deg selv, er det viktig at du kan hjelpe andre som ennå leter.

– Du trenger ikke å prøve så hardt, bare vær deg selv på godt og vondt, ved å f.eks behandle andre slik du selv ønsker å bli behandlet, enten det er hjemme, blant venner, på skolen eller i jobb-sammenheng.

Verden er ikke større enn vi må lære oss å ta vare på hverandre. Hva skjer den dagen vi driter i alle rundt oss og rett og slett slutter å bry oss?

Hver eneste dag burde du strekke ut hånden og røre ved noen. Folk flest elsker en varm klem, eller bare en vennlig klapp på skulderen eller en positiv tilbakemelding.

Ta vare på mennesker du møter, klem dem, kyss dem og engasjerer deg i dem. Vi kan ikke spole tiden tilbake, gjør en forskjell for mennesker du møter på din vei. Mennesker er menneskers glede.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjær til Wolves?

Solskjær til Wolves? Da Wolverhampton Wanderers rykket ned fra Premier League, for så å rykke ned enda en divisjon til...

Ida Fladen og Anders Opdahl er sant!

Media er dyktig å formidle slarv og rykter. Nå er det derimot endelig bekreftet at smellvakre Ida Fladen har endelig...

Lukk