Kvinner i alle aldre, kjendiser, forfattere, journalister, skuespillere, artister, ukjente og anonyme har valgt å fortelle om det. Den gang de var i en situasjon de gjerne skulle ha vært foruten.

Lest: Er alle kvinner voldtatt?

Disse kvinnene har vært tause lenge, alt for lenge vil noen si.  #metoo-fenomenet i sosiale medier ser ikke ut til å gi si, på langt nær ennå.

Den siste tiden har flere tusen kvinner brukt emneknaggen #metoo i sosiale medier til å fortelle om overgrep og trakassering de har blitt utsatt for. Kampanjen startet etter at stadig flere kvinner har beskyldt Hollywood-mogulen Harvey Weinstein (65) for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

VG.no

Til og med gode gamle Kevin Spacey (57) har vært ute og forgrepet seg, eller fornærmet en person i enerom – riktig nok en mann, men åpenbart like graverende. Skuespilleren, best kjent fra Netflix-serien “House of Card” brukte anledningen til å stå fram som homofil, og får dundrende kritikk for å male seg selv i lyset av det som for mer enn 30 år siden, var en forseelse. I hvert fall om man skal tro det den gang 14 år gamle offeret, skuespilleren Anthony Rapp har fortalt amerikanske medier.

Francis Underwood” og den meget populære Netflix-serien “House of Cards” har sin siste sesong neste år, ifølge Netflix. Om det skyldes Sapceys oppførsel er ikke bekreftet av streaming-giganten.

Heldigvis er ikke alle menn overgripere og voldtektsmenn. De aller fleste menn respekterer kvinner slik de bør, vet å behandle kvinner slik de fortjener, og er en støtte, elsker, kjæreste, ektemann og far til kvinners barn. Mannsidealet har vært i endring de siste femti årene, og mange kvinner synes mange menn er noen pingler, men det er en helt annen debatt. Selv om det sannsynligvis har rot i virkeligheten.

Lest? Kommentarfeltets pingle 

De menn som forgriper seg, som ikke tar et nei for nettopp det og tror de kan snakke seg ned i trusene på kvinner eller med tvang, har et stort problem de bør få sjekket opp. Er man uerfaren og lite kjent med sjekking flørting og det spillet som ofte foregår mellom kvinner og menn før de finner hverandre, bør man heller gå enda litt mer forsiktig fram.

Man kan ikke og bør ikke stikke hånden under skjørtet på en kvinne om hun smiler, har tics eller tourettes syndrom, slik at vedkommende kan gjøre bevegelser som kan oppfattes som flørt, eller blink. Selvsagt er det ikke bare på dansegulvet, på julebordet eller i andre sjekke-anledninger kvinner kan bli trakassert.

Slik kan skje hvor som helst – til og med i treningsstudioet, på bussen, på kino og alle andre steder kvinner potensielt kan møte menn. Men nå må vi huske å ha tungen i egen munn et øyeblikk. Det er verken voldtekt eller overgrep å berøre en kvinnes kropp, som et vennskapelig klaps. Men det kan oppfattes som ubehagelig om dette klapset er feilplassert.

Det er her noen menn trår feil og dummer seg ut. Samtidig har man alle de menn som ikke forstår normal oppførsel, og går for langt. Noe som åpenbart er uakseptabelt.

Et nei, betyr ikke kanskje et ja

 

#ikkerørmeg!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Adventskalenderen i NRK – en gammel kjenning

Ikke et øye var tørt, da Selma endelig fant julenissen, sin egen bestefar i fjorårets julekalender i den fantastiske serien,...

Lukk