Ikke slå julenissen! Julenissen er som de fleste vet en snill fyr, og som fortjener all honnør for det han gjør for alle barn rundt om i Europa. Om julenissen finnes utenfor Europa? Jeg er ikke sikker, men det er heller ikke viktig.

Poenget med dette innlegget, vær snill mot de gode. La menneskers glede forbli andre mennesker, der vi må fortsette å tro på kjærligheten, fra menneske til menneske. Ser man klipp fra en gjennomsnitts nyhetssending en hvilken som helst ukedag, kan man lett miste håpet.

Hvordan skal våpen-produsentene ellers få solgt sine våpen blant annet? Hva skal storemaktene med alle sine millioner av våpen om det aldri mer kommer opp konflikter? Jens Stoltenberg kan reise hjem fra Brussel i Belgia, til hytta på Hvaler – og bli der!

Drap, vold, krig, mishandling, overgrep mot barn og trusler fra ukjente, militære ekstremister som aller helst vil skjære strupen over på både deg og meg. Med en sløv kniv, mens det hele filmes og sendes ut som propaganda til verden for øvrig.

– IS-krigere og andre militante islamittiske grupper tror neppe  på julenissen, de tror på å styre stadig mer av verden med brutalitet, tortur og terror. De tror på propaganda vi internett, de håper på å skremme flest mulig, og å drepe flest mulig for sin sak.

Ikke slå julenissen!

– Slike mennesker skal man bruke litt tid på å forstå. De har en mor, kanskje en far som de fortsatt har kjær, men de velger å leve på denne måten fordi det gir resultater. Resultater de jobber med å få andre med på. Gjerne unge nordmenn som vil oppleve nye utfordringer, som f.eks å realisere seg selv.

Som velger å reise til Syria for å bli en av «gjengen». En gjeng som dreper deg om du ikke er villig til å gjøre nøyaktig som du får beskjed om. Første test er å drepe. Tror du det er lett å ta liv på kommando?

De fleste av disse kommer hjem i en kiste. De bestod ikke testen. Hva er stas med det?

Man skal ikke slå, verken julenissen eller andre. Men man skal oppføre seg ordentlig, og ta luen av ved matbordet og si takk når det passer seg. Man skal i utgangspunktet bruke mye av tiden til å være snill. Spesielt mot andre.

Hvilken oppdragelse kan en IS-kriger ha fått under oppveksten? Neppe så ulikt fra verken deg eller meg, men så skjer det noe på veien. Samfunnet endrer seg, og det blir kortere mellom hver gang noen sier positive ting til hverandre. Tiden går raskere og samfunnet er på vei i en skremmende utvikling. Plutselig er det kult å være ekstrem, og å drepe.

Krig og fred og sånn.

– Verden har opplevd kriger siden tidenes morgen, eller i hvertfall siden homo sapiens, det tenkende menneske – ikke ville gjøre som andre tenkende mennesker befalte, og kom i konflikt med hverandre. Verdenssamfunnet er vant med at; slik er det, og det er en kalkulert risiko. Det skal foregå kriger rundt i verden. Dessverre.

Hvordan skal våpen-produsentene ellers få solgt sine våpen blant annet? Hva skal storemaktene med alle sine millioner av våpen om det aldri mer kommer opp konflikter? Jens Stoltenberg kan reise hjem fra Brussel i Belgia, til hytta på Hvaler – og bli der!

Se for deg en verden, der alle gikk rundt og var julenisser, eller bare snille med hverandre til en hver tid. Det ville blitt et fullstendig kaos. Verden ville godt til grunne, langt raskere enn slik vi kjenner verden i dag, med et noenlunde styrt samfunn med både lover og regler for det aller meste. I den mer siviliserte delen av verden vell og merke er det slik.

En fornuftig fordeling av de kloke, gode, og samfunnsbevisste, de som heier på julenissen i et betydelige flertall på den ene siden. Og de gale, onde og forrykte idiotene på den andre, som mer enn gjerne ville ha tent på julenissens skjegg – om de fikk en sjanse, på den andre siden. Foreløpig i et betydelig mindretall.

Foreløpig …

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
WEB-hotell? Vurder ut i fra ditt behov, fra Bluehost til Proisp!

Du som har behov for en egen nettside, det være seg en privat blogg, for din egen bedrift eller kanskje...

Jakten på kjærligheten kan ruinere deg – ikke vær naiv!

Jakten på kjærligheten kan ruinere deg - ikke vær naiv! Tusenvis av nordmenn blir lurt hvert eneste år. Du kan...

Lukk