De fleste skjønner med det samme hvilket lag vi mener. Det er selvsagt Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves. Eid av det rike kinesiske konsortiumet, Fosun International, har endelig den gamle kjempen reist seg, rykket opp fra Championship med 99 poeng forrige sesong, etter ansettelsen av dyktige Nuno Espirito Santo – og har herjet med de aller beste gjennom hele sesongen siden.

Wolves er overraskelseslaget, enda noen eksperter tippet Middlands-laget høyt oppe på tabellen før sesongstart. Alt tyder på at Wolves tar 7. plassen som kan gi muligheten for spill i Europa League. Det blir nettopp slik om Wolves slår Fulham i siste hjemmekamp og Manchester City slår Watford i FA-cupfinalen på Wembley 18. mai.

Lest? Wolves – The Giant Killer! 

Det er altså de merkelig resultatene gjennom hele sesongen som har fått Wolves opp og fram i medielyset og i overskriftene. At de spiller ujevnt, til tider svært svakt mot dårlige lag, er slik det alltid har vært. Wolves liker aldri å kontrollere kamper, de vil heller ligge bakpå og kontre motstanderne i senk. Om det er hos Tottenham, Watford, Everton eller Arsenal spiller liten rolle. Denne sesongen har Wolves vunnet mot alle disse – på bortebane.

Også to ganger på noen få uker mot Solskjærs Manchester United, hjemme.

Ingen lag overrasker mer i premier league
The Wolves pack is back Foto: E&S

Biggest heroes in modern time for Wolves Foto: Wolves Instagram

Sheffield United og Norwich er allerede klare for neste sesongs Premier League, begge disse rykker altså opp fra nivå to, beryktede Championship.

Cardiff ser ut til å ta den tunge veien ned til Championship, sammen med Fulham og Huddersfield. De to førstnevnte rykket opp sammen med Wolves, men der stopper også fellestrekkene. Wolves har vært meget gode, men tapt mot Fulham og begge kampene mot Huddersfield. Nuno og hans menn vet hva det betyr å slå nettopp Fulham i neste kamp. Men det er i kamper mot antatt svakere motstand, altså lag som ligger dårlig til på tabellen, som har vært Nunos vanskeligste.

På spørsmål om hvorfor det er slik, så overraskende dårlig innsats, spill og resultat mot «dårligere» lag, heiser manager Nuno på skuldrene og svarer: «Jeg vet ærlig talt ikke og hadde jeg visst så hadde jeg gjort noe med det.» Ærlig, men også merkelig, all den tid Nuno lykkes så til de grader med absolutt alt annet som sjef på Molineux. Han er elsket, hyllet og tilbedt av fansen. Nuno er helten i Wolves-gryta. Ja da, Ruben Neves, Diogo Jota og Raul Jiménez er superhelter de også, men det synges mest om Nuno i hver eneste kamp.

Ingen lag, overrasker altså mer i Premier League enn nyopprykkede Wolves. Det er imponerende nok, når man vet historien til denne gamle, historiske klubben som var blant de aller beste i Europa på femtitallet.

Nuno og Wolves har kun to kamper igjen av sesongen, Fulham hjemme og Liverpool borte. Les det siste en gang til er du snill. Liverpool borte! Wolves skal altså til Anfield i siste serieomgang og blir dermed med på å avgjøre Premier League denne sesongen. overraskelseslaget skal forsøke å stoppe Liverpools jakt på sitt aller første Premier League-trofé. Selv for Wolves, som har laget problemer for de beste, gjennom hele sesongen, kan dette bli for vrient.

Jurgen Klopp og Liverpools juveler har vært imponerende gode og tapt kun denne ene kampen. Tenk det, å tape én eneste kamp av totalt 36. De røde har allerede 91 poeng, og fortjener selvsagt å være med og sloss om ligagullet. Det er bare én hake. Manchester Cityavgjør denne kampen til sin fordel, om de vinner mot Burnley borte, Brighton borte og Leicester hjemme.

Spiller de derimot uavgjort i én av disse og Liverpool slår Newcastle borte og Wolves hjemme, er det Liverpoolsom vinner Premier League sesongen 2018/2019. Altså et forrykende og deilig drama på slutten av en fantastisk sesong.

Det er utvilsomt Manchester City og Liverpool det vil snakkes om etter endt sesong, det skulle bare mangle. Disse to lagene har tatt engelsk fotball til et helt annet nivå. De nest beste, Tottenham, Arsenal, Chelsea og Manchester United har snublet for ofte til å være i nærheten av jakten på trofeet. Spurs kom nærmest og var med helt i toppen tidlig i sesongen, men etter en typisk formsvikt, midt i sesongen, ble de hektet av.

Gjennom en lang sesong, behøver et lag i Premier League mange spillere.

Wolves har kun 19 spillere i troppen, har endret minst av alle på laget og de har færrest skader av samtlige lag. Det er en meget heldig kombinasjon. Slipper man å bruke mange spillere får man drillet laget slik at spillerne kjenner hverandre svært godt, få skader er selvsagt viktig av samme årsak. Vi vet det jobbes meget godt i kulissene på treningsfeltet Compton, restitusjonsarbeidet som gjøres er en av hovedårsakene til Wolves’ suksess denne sesongen.

Da Premier League ble sparket i gang i august i fjor, valgte Nuno å beholde sin velkjente formasjon 3-4-3 som hadde gitt enorm suksess og opprykk fra Championship. Det forble en suksess fram til 5. desember, da var portugiseren tvunget til å gjøre endringer etter fem tap på rad. Formasjonen ble til 3-5-2, ut med Helder Costa på vingen og inn med Leander Dendoncker på midtbanen for å gi mer støtte til Joao Moutinho og Ruben Neves. Det er en grunn til at det er denne formasjonen Wolves spiller med fortsatt. Mot Southampton, Burnley og Cardiff, ble det allikevel altså tap.

Men hva gjør vel egentlig det når Tottenham blir knust på Wembley, Leicester, West Ham, Arsenal i ligaen og Liverpool og Manchester United slått ut av FA-cupen? Når Wolves når en semifinale i verdens eldste cup-turnering og ser ut til å kunne nå Europa Cup-spill på aller første forsøk, er det en fantastisk drøm som går i oppfyllelse og det er ikke minst svært overraskende.

Diego Jota og Raul Jiménez er spissduoen stadig flere snakker om. Mot Watford nylig, fikk de hvert sitt mål. Semfinale-tapet i FA-cupen ble rettet opp. Diogo Jota, den lille portugiseren løper, løper, dribler og dribler og er oppe i ti mål, med fem assist. Alle fem målgivende har faktisk gått til spissmakker, den meksikanske sensasjonen, Raul Jiménez, som blir Wolves dyreste kjøp i sommer. Han vil koste hele £30 mill. fra Benfica og kjøpet betegnes som et varp.

På de 21 kampene siden Nuno la om spillestilen, har altså Jota gjort 10 mål, det er selvsagt ikke tilfeldig.

Raul Jiménez gjorde sitt 13 ligamål og sitt 17 i alle turneringer. Duoen Jota og «The Mexican Sensation» er i ferd med å bli de mest beryktede siden Bonny & Clyde. Det er bare snakk om tid før andre lag legger mye penger på bordet for den 22 år gamle Diogo Jota, men Wolves selger neppe sin unge stjernespiss.

Årets spiller på årets overraskelseslag er evig unge, Joao Moutinho. Midtbanespilleren som kan minne om legenden, Andrea Pirlo, i måten han spiller på. Pasningene, taklingene, spilleforståelsene, løpene og engasjementet for laget. For en spiller, for en fyr, for en personlighet. Ja, han er 32 år, men likevel best på Wolves.

For fem år siden, spilte Wolverhampton Wanderers i League One. Nå venter en sommer med store endringer, spillerkjøp, kanskje noen salg og mulig Europa League – neste sesong. Overraskelses-sesongen ender med avgjørelsen på Premier League 12. mai.

Neste sesong, vil neppe de gode resultatene overaske like mange …

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er Anne-Elisabeth Hagen virkelig kidnappet?

Media har til nå vært veldig forsiktige med å tørre å spørre spørsmålene stadig flere stiller seg. Hva har skjedd...

10 grunner til å la være å slanke seg …

Her skal vi gi deg 10 grunner til å la være å slanke seg, fordi vi tror det er lettere...

Lukk