Går du sommeren i møte med liten eller ingen lønn, men bare trygd eller uføretrygd? Da kan sommeren bli kjip for deg og dine nærmeste. Dessverre. Start allerede nå med å gjøre noe med din slitne privat-økonomi. Det er som kjent ditt ansvar, alene.

Har du derimot penger på bok, fast inntekt og ingen økonomiske gule kort, ofte kalt betalingsanmerkninger, ligger veien åpen for deg og din familie. I hvert fall om du tjener nær den norske gjennomsnittslønnen som ligger rundt en halv million kroner per år.

En is på REMA koster 19 kroner, samme isen kan koste 36 kroner på Statoil. differansen er 17 kroner, kanskje ikke mye på ditt svulmende feriepenge-budsjett, men er dere en familie på fire, er denne differansen plutselig 68 kroner – fortsatt kun én is til hver, som dere ikke gang tenker over kan være kostbar, det er jo sommer ikke sant?

NO ESCAPE

andres musta via Compfight

Hver eneste krone har en betydning for alle. Noen har mer enn andre alltid, men man skal ikke være naiv og skjødesløs med pengene for å gå en bratt sommer i møte. Du med dårlig råd er tvunget til å gjøre fornuftige økonomiske valg. Dere til sammen i din husstand, kone og mann har kanskje en middels inntekt. 1 million kroner til sammen. Men dere har begge baksmell på skatten, dere har ungdommer i tenårene og pusser opp badet i tillegg til å ha  én av to biler på verksted. Pang. Feriepengene er borte. Sommeren er over.

Dessverre kan det fortone seg slik for noen. Heldigvis finnes det utveier. Ferien kan by på både kos og reiser selv om det brenner på dss rent økonomisk i en periode. Ta kontakt med banken. spør om å få betale bare avdrag, ingen renter  – eller helst omvendt, da rentene er så lave og derav summen tilsvarende. Spør om utsettelse for de neste seks månedene eller helst ett helt år.

Deretter bruker du ditt beste kredittkort, og får enda flere uker med betalingsutsettelse på både reise, forsikring og opphold.

Din privat-økonomi er ditt anliggende. Du har en plikt til å betale både lån, regninger og andre kreditorer du skylder penger. Du lykkes garantert om du er bevisst dine utgifter, sammenlignet med samlede inntekter. Setter du opp ett budsjett for hver måned, vet du hvor mye som skal ut og hvor mye som er igjen.

Av alle punkter, er et mer avgjørende enn resterende. Du bør eller faktisk, eller ha en inntekt i dagens samfunn, for å tørre å tenke på en verdig sommerferie for deg og dine nærmeste. Har du ingen eller liten formue, kan det bli vanskelig å få lån, vanskelig å få råd til reise og du havner i knipe.

Alle som har opplevd å ha dårlig råd, vet at det er også dyrt. Da kan du bare handle når du selv har fått penger, da kan de beste tilbudene være over og du må spare penger til nye sko til barna.

Begynn med å kjøpe billigste is på lavprisbutikkene framfor på bensinstasjon.

 

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Maten som forlenger livet ditt

Uansett hva du spiser vil du ikke kunne overleve dessverre. Vi skal jo alle samme vei, men i mellomtiden kan...

Lukk