BETAL I TIDE

Årene 2008 og 2009 ble rekordår for norsk inkassobransje. I fjor hadde bransjen 2,3 milliarder kroner i inntekter.

Og kun fordi vi ikke gjør opp for oss. Det er jo unektelig et tankekors at det er andre som gjør seg veldig rike på andres slendrian, men sånn er det jo ofte. Den enes død den andres brød- Hva er det som gjør at det er så mange som ikke gjør opp for seg?

For det er ikke det at ikke folk har penger som utgjør dette inkassohavet. Det er mer at folk flest har så mye annet å bruke penger på enn å gjøre opp for seg. Og jeg er jo enig i at det er rimelig kjedelig å betale regninger, men det er ingen tvil om at summene på disse blir større og større jo lengre du drøyer med å betale…

Ifølge Finanstilsynet fikk inkassobyråene i fjor 5,2 millioner nye saker til behandling, en økning på 18,3 prosent fra 2008, som også var et rekordår i bransjen.

– Det er nok flere ting som ligger bak her. En ting er at inkassobyråene nå får langt flere saker, altså at flere og flere bedrifter benytter seg av inkassotjenester framfor å kreve inn gjelden selv. Da snakker vi om en synliggjøring av gjeld som allerede finnes, sier seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Finanstilsynet.

På TV3 går det en serie som heter «luksusfellen» på onsdager kl 20:30 fra Sverige nå, men det har vært med norske folk tidligere, og det kommer nok  igjen. Her viser privatpersoner sitt hjem, sin ihjel kjørte økonomi og får råd fra økonomer bla.

Jeg mener så lenge firmaer holder seg til norske lover så må de tjene penger på hva de vil, men at det er så store summer å tjene på at folk ikke betaler for seg, må jo ha noe med folks moral å gjøre. Å betale for seg er vel for de fleste en selvfølge?

Noen lar være og det gjør andre igjen, svært rike.

Moralen er:  betal til forfallsdato og betal huslån og strøm først. Ta kontakt med banken før problemene blir for store. Bankene vil heller ha litt penger enn ingen penger-

kilde TV2.no

http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/okonomi/inkassobransjen-haaver-inn-som-aldri-foer-3252551.html

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10079985

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Blodbankene er snart tomme

  GI BLOD!   Det er viktig å gi blod! Det er viktig å gi plasma og det er viktig...

Nye filmer som kommer- se klippene her!

  Jeg er en filmelsker som ser mye film, og gir dere her noen klipp som er rett rundt hjørne...

Lukk